Helens bog om fingermad & bælgfrugter

Helens bog om fingermad & bælgfrugter

Hvornår kan dit barn selv sidde med mad i hånden og gumle og gnaske? Hvad kan du give dit barn, når det skal øve sig i at spise selv?

Pris: 269,95 kr.
Køb
Læs mere

Hvornår kan dit barn selv sidde med mad i hånden og gumle og gnaske? Hvad kan du give dit barn, når det skal øve sig i at spise selv? Hvor store eller hvor små stykker er passende? Er det vigtigt at give børn mad i hånden? Hvad hvis dit barn får maden galt i halsen? Alt det og meget mere får du svar på i denne bog. 

Ifølge de nyeste kostanbefalinger skal vi spise mere planterigt; vi skal spise mindre kød og i stedet vælge bælgfrugter og fisk. I Danmark spiser vi i gennemsnit 5 gram bælgfrugter dagligt pr. person, og Fødevarestyrelsen anbefaler, at vi kommer op på ca. 100 gram tilberedte bælgfrugter dagligt. Det er en stor ændring i vores kost. 

Undersøgelser viser, at jo mere varieret kost, du kan tilbyde dit barn, før det bliver et år, jo mere varieret vil barnet spise senere hen. Og hvis du introducerer bestemte fødevarer til dit barn i en tidlig alder, er det med til at udvikle det lille barns smagspræferencer for disse fødevarer. Tidlig introduktion af bælgfrugter er altså et vigtigt led i bestræbelsen på, at man i fremtiden vil spise flere af dem. 

”I denne bog har jeg kombineret fingermad og bælgfrugter. Det er mine forslag til, hvordan og i hvilken rækkefølge du kan introducere bælgfrugter til dit barn. Alle opskrifter er lavet med udgangspunkt i Fødevarestyrelsens officielle kostråd og tilpasset børn i alderen nul til to år. De kan bruges både som supplement til den øvrige mad og som en lille sund snack – også når I er på tur.” – Helen Lyng Hansen

Helens bog om fingermad & bælgfrugter
Helen Lyng Hansen
1. udgave 2024
Softcover m. flapper
ISBN: 9788712074366
Antal sider: 200
Pris: 269,95 kr.
Udgiver: Gads Forlag
Udgivelsesdato: 07-02-2024

CO2e-aftryk pr. eksemplar: 750 g (1. oplag)

Kig i bogen

Forfatter

Helen Lyng Hansen

Helen Lyng Hansen

Helen Lyng Hansen, f. 1971, er uddannet sygeplejerske og sundhedsplejerske og har i en række år arbejdet med børn i sundhedsvæsnet. Læs mere