Sukkerkold

Sukkerkold

STÆRK bog om sugardating!

Pris: 269,95 kr.
Køb
Læs mere

Mille er 17 år, står i malerlære, har fem yngre halvsøskende og bor i en ungdomsbolig, for hverken hendes mor eller far har plads til hende. Hun skal bruge sin cykel hver dag, men en morgen er den væk.

Hvad nu? Kan der ske noget ved at skaffe en ny cykel ved at date en ældre mand, sådan som Natasja fra værelse 8 foreslår? Hun kan sætte Mille i forbindelse med én, som gerne vil betale med gaver for at mødes med en ung pige og bare snakke og pille lidt.

Lektørudtalelse

Sukkerkold

Kort om bogen:
Følg Mille 17 år, der i desperation overtales til at forsøge sig med sugardating, da hun mangler penge til en ny cykel. Kan især læses af piger fra 14 år.

Beskrivelse:
Mille 17 år, er i lære som maler, har fem halvsøskende og bor i en ungdomsbolig, fordi der ikke er plads til hende hos hverken mor eller far. Hun har aldrig nogen penge, så da hendes cykel bliver stjålet og hun ikke har råd til en ny, overtaler Natasja fra værelse 8 hende til at forsøge sig med sugardating. Mille vil egentlig ikke, men hun har virkelig brug for den cykel, for at kunne møde på arbejde kl. 7 og bevare sin læreplads. Men det kan da heller ikke være så slemt, når nu Natasja siger det er fint. Forfatter Dorte Roholte kræver ikke den store introduktion. Hun har skrevet et utal af børne- og ungdomsbøger bl.a. serien "Mærkelige Mynthe".

Vurdering:
Spændende og troværdig fortalt historie om et presset ungeliv, hvor pengene er små og baglandet ikke er i stand til at hjælpe og hvor gråzone-prostitution bliver en desperat mulighed.

Andre bøger om samme emne/genre:
Der er ikke mange lignende titler om emnet, men i 2020 er kommet Aldrig for altid til samme alder og tidligere er kommet denne letlæste titel Sugar (Tekst på dansk) fra 2017. Til drengene i samme aldersgruppe, hvor fænomenet også er gældende findes Boytoy fra 2019.

Til bibliotekaren: 
Anbefales indkøbt til ungdomshylden både i PLC og folkebibliotek.

Skrevet af Susanne Dahl Jensen

Sukkerkold
Dorte Roholte
1. udgave 2020
Hardcover
Aldersgruppe: 13+
ISBN: 9788762736252
Antal sider: 208
Pris: 269,95 kr.
Udgiver: Gad Børnebøger
Udgivelsesdato: 25-06-2020

Forfatter

Dorte Roholte

Dorte Roholte

Dorte Roholte, f. 1958, er egentlig apoteksuddannet, men forlod i 1989 faget til fordel for skriveriet. Hun har udgivet 77 bøger, langt de fleste for børn og unge. Læs mere