Skriftbilleder

Skriftbilleder

Søren Kierkegaards journaler, notesbøger, hæfter, ark, lapper og strimler

En bog om de mængder af papir, Søren Kierkegaard efterlod sig ved sin død. Hans fordums forlovede, Regine Olsen, ville ikke eje dem, og Det kongelige Bibliotek frygtede at blive løbet over ende af nysgerrige læsere.

Pris: 149,00 kr.
Køb
Læs mere

Skriftbilleder er en bog om de mængder af papir, Søren Kierkegaard efterlod sig ved sin død. Hans fordums forlovede, Regine Olsen, ville ikke eje dem, og Det kongelige Bibliotek frygtede at blive løbet over ende af nysgerrige læsere.

Bogen beretter den dramatiske historie om papirernes skæbne, deres flytninger mellem København og Aalborg samt om deres første udgivelse, indtil de omsider havnede i Det kongelige Biblioteks bokse.

Bogen fortæller desuden om Kierkegaards vaner som forfatter, hans arbejdsmetode, hans samarbejde med sekretærer, papirhandlere og bogbindere. Det er en bog om de meget materielle forudsætninger for åndens flugt.

Skriftbilleder er ikke mindst en billedbog, der med sine 120 farvefotografier giver prøver på det righoldige arkiv. Foruden Kierkegaards skrift viser billederne de bevarede tegninger fra hans hånd.

"En fryd for øjet" – Johannes Møllehave i Kristeligt Dagblad

Skriftbilleder - Søren Kierkegaards journaler, notesbøger, hæfter, ark, lapper og strimler
Joakim Garff, Johnny Kondrup & Niels Jørgen Cappelørn
1. udgave 1996
ISBN: 8712030848
ISBN: 9788712030843
Antal sider: 179 sider, indbundet, illustreret
Pris: 149,00 kr.
Udgiver: Gads Forlag