Et lille hus i byen

Et lille hus i byen

Fortællinger om Arbejdernes Byggeforening – nostalgi eller fremtid?

Bogen fortæller om de tanker, der oprindelig lå til grund for Arbejdernes Byggeforening og dens bebyggelser.

Pris: 249,95 kr.
Køb
Læs mere

Arbejdernes Byggeforening blev stiftet i 1865 af velgørende københavnere. Boligforholdene i København var forfærdelige for byens fattige, og foreningen skulle sikre, at der blev opført gode og sunde arbejderboliger. Inden den blev lukket i 1974, opførte foreningen ti bebyggelser i Københavnsområdet, hvoraf de ni står endnu: Sverrigsgade, Nyboder, Olufsvej, Kartoffelrækkerne, Humleby, Komponistkvarteret, Lyngbyvejskvarteret, Amagerkvarteret og Søborgkvarteret. Kartoffelrækkerne, Humleby og Komponistkvarteret er de mest kendte.

Et lille hus i byen fortæller om de tanker, der oprindelig lå til grund for Arbejdernes Byggeforening og dens bebyggelser. Den beretter om husenes store arkitektoniske kvaliteter og om det hverdagsliv, der udfolder sig i dem. Bebyggelserne, der blev opført som billige arbejderkvarterer, er i dag eftertragtede enklaver for velstillede københavnere. Populariteten bunder ikke alene i husenes historie, men også i en række andre forhold, som arkitekter og planlæggere kan lære af i dag.

Bogen er bl.a. illustreret med arkitekturfotografen Jens Lindhes stemningsfulde billeder. Den udgives i samarbejde med Dansk Arkitektur Center.

Anmeldelser og omtale

 – Magasinet Danske Kommuner

Presse

Her kan du finde pressemeddelelse og billedmateriale.

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.  


Pressemeddelelse




Forside




Et lille hus i byen - Fortællinger om Arbejdernes Byggeforening – nostalgi eller fremtid?
Redigeret af: Claus Bech-Danielsen & Marie Stender
1. udgave 2015
Hardback
ISBN: 9788793229204
Antal sider: 176
Pris: 249,95 kr.
Udgiver: Historika
Udgivelsesdato: 04-09-2015

Forfattere

Claus Bech-Danielsen

Claus Bech-Danielsen

Claus Bech-Danielsen, f. 1961, er arkitekt og professor på Statens Byggeforskningsinstitut (SBi), Aalborg Universitet. Læs mere

Marie Stender

Marie Stender

Marie Stender, f. 1978, er antropolog med speciale i forholdet mellem arkitektur og hverdagsliv. Læs mere