Havørn

Havørn

Den mægtige havørn har bredt sig til næsten hele Danmark. Den er igen blevet en del af det danske landskab. I tekst og billeder fortæller Jens Gregersen i denne bog historien om havørnen.

Pris: 249,95 kr.
Køb
Læs mere

Der er sket en stor forandring i naturen. Den mægtige havørn har bredt sig til næsten hele Danmark. Den er igen blevet en del af det danske landskab. I tekst og billeder fortæller Jens Gregersen i denne bog historien om havørnen, som for 100 år siden var stort set udryddet gennem ihærdig indsats med gift, fælder og jagtgevær. En skæbne, som overgik næsten alle rovfugle i den danske natur, der enten forsvandt helt eller kun overlevede i meget lille antal. 

Bogen følger et havørnepar, som lever på øen Vorsø i Horsens Fjord, hvor Jens er eneste menneskelige beboer. Han har fulgt ørneparret gennem mere end ti år, fra de slog sig ned på øen og begyndte at yngle der – en periode, hvor havørnebestanden i Danmark er vokset fra 40 til 175 par. 

Bogen følger ørneparret, fra de begynder at udbedre reden først på vinteren, til de lægger æg i februar – og hele forløbet frem til højsommeren, hvor ungerne flyver hjemmefra. Og den beskriver alle de ændringer i naturen, som er udløst af havørnenes tilbagekomst – hvordan skarvkolonierne er flyttet væk fra ørnenes skov, og hvordan det nye ørneterritorium tiltrækker fiskeørne, skrigeørne og kongeørne – foruden mange andre rovfugle, som også er med i bogen.

Anmeldelser og omtale

"Forfatteren og illustratoren Jens Gregersen fortæller levende om de store fugle i denne nye bog, som er en fornøjelse at læse – rigt bakket op af de mange flotte illustrationer bogen igennem." 
– Netnatur.dk

"Jens Gregersen har fulgt både skarverne og havørnen tæt i årevis, og med udgangspunkt i havørnene på Vorsø får vi den nærmest eventyrlige historie om de store vingefang." – Natur & Miljø

"Med rolig fortællerstemme og rige illustrationer føres læseren ind i de danske havørnes historie." – Litteratursiden

"Læseren kommer med helt tæt på havørnenes liv og Vorsøs unikke natur i Gregersens fine, poetiske fortælling. De vidunderlige tegninger af havørnene, dyrene og naturen på øen giver bogen en helt særlig stemning - og det er svært ikke at leve sig ind i havørnenes liv." 
– Lektørudtalelse

Presse

Her kan du finde pressemeddelelse og billedmateriale. 

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.

Pressemeddelelse
Forside
 

Forfatterfoto af Jens Gregersen
Foto: Privat                                                                                             
 

 
Havørn
Jens Gregersen
1. udgave 2023
Hardcover
ISBN: 9788712074762
Antal sider: 192
Pris: 249,95 kr.
Udgiver: Gads Forlag
Udgivelsesdato: 07-11-2023

CO2e-aftryk pr. eksemplar: 900 g (1. oplag)

Kig i bogen

Forfatter

Jens Gregersen

Jens Gregersen

Jens Gregersen (f. 1952) er tegner, maler og forfatter. Læs mere