Vilde vidunderlige Danmark

Vilde vidunderlige Danmark

Bogen præsenterer det danske landskab, vejret, geologien, planterne, dyrelivet og naturens danske historie.

Pris: 299,95 kr.
Køb
Læs mere

Den omfattende udnyttelse af Danmark har gennem historien fortrængt den vilde natur. Der er blevet afvandet, reguleret og opdyrket. Mange arter og naturtyper er blevet sjældne eller helt forsvundet. Men vildskaben og de fleste arter findes stadig nogle steder, og i de seneste årtier har naturgenopretningen taget fart over hele landet. Dele af Danmark bliver igen vildere, og mange af de arter, der før blev forfulgt, er nu begyndt at vende tilbage igen. Det gør Danmark til et større og mere spændende og prægtigt land. Det er det, Vilde vidunderlige Danmark handler om.

Bogen præsenterer det danske landskab, vejret, geologien, planterne, dyrelivet og naturens danske historie. Den fortæller om de vigtigste naturtyper: skoven, havet og kysten, det åbne land, søer og vandløb – samt byen, som også rummer natur og vildt dyreliv, når vi kigger ordentligt efter. 

Undervejs møder vi nogle af de smukkeste, mest fascinerende og mest karakteristiske dyr og planter, som Danmarks vilde, vidunderlige natur kan byde på.

Anmeldelser og omtale

"Ligesom sin tv-søster er bogen et sandt overflødighedshorn af fascinerende viden om dansk dyre- og planteliv. (...) Alt i alt er det er et både velskrevet og spændende værk." – kulturkapellet.dk

"Der er masser af viden at hente i et forståeligt sprog og suppleret med meget flotte fotos. (...) Fascinerende at læse – og blive bekræftet i, at vores lille land er en stormagt når det kommer til forskelligartet kystnatur..." – naturguide.dk

Lyt til podcast om bogen

Undervejs i historien

Michael Stoltze om vilde vidunderlige Danmark

 

Biolog og naturformidler Michael Stoltze er medforfatter på bogen Vilde vidunderlige Danmark, som knytter sig til DR-serien af samme navn. I denne podcast tager han os med til Møllevigen ved Hammershus på Bornholm, hvor han går på jagt efter vildskaben i den danske natur. 

Presse

Her kan du finde pressemeddelelse og billedmateriale. 

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen, og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.

Pressemeddelelse                                                                                                                           
Forside
 
Vilde vidunderlige Danmark
Allan Gudio Nielsen, Lone Thybo Mouritsen, Michael Stoltze, Søren Olsen & Torben Gang Rasmussen
1. udgave 2021
Hardcover
ISBN: 9788712061236
Antal sider: 220
Pris: 299,95 kr.
Udgiver: Gads Forlag
Udgivelsesdato: 09-06-2021

Kig i bogen