Pædagogik – for sundhedsprofessionelle

Pædagogik – for sundhedsprofessionelle

3. udgave

Denne gennemreviderede og opdaterede udgave tager afsæt i ny forskning og aktuel udvikling i forhold til at vejlede og undervise patienter og borgere.

Pris: 259,00 kr.
Køb
Læs mere

Denne gennemreviderede og opdaterede udgave af Pædagogik – for sundhedsprofessionelle tager afsæt i ny forskning og aktuel udvikling i forhold til at vejlede og undervise patienter og borgere. På baggrund af klinisk beslutningstagen og klinisk lederskab skal patienten og borgeren være i fokus og vejledes og undervises i at mestre sundhedsudfordringer og sygdom. 

Bogen giver et bredt pædagogisk og didaktisk udgangspunkt for samarbejde med patienter, borgere, pårørende og andre fagprofessionelle i forhold til pædagogiske problemstillinger. Bogen belyser pædagogik som begreb og præsenterer såvel nye som ældre centrale teorier om pædagogik. 

Formålet med bogen er at skabe sammenhæng mellem vejledning og undervisning på den ene side og læring på den anden side, og bogen er pædagogisk opbygget med mange eksempler på praksisanvendelse, referencer, interne henvisninger og informative illustrationer. 

Alle kapitler er skrevet af forfattere med stor faglig bredde inden for det pædagogiske felt. Bogen henviser sig primært til studerende og undervisere på grunduddannelserne og efter- og videruddannelserne inden for de sundhedsfaglige professioner.  

Anmeldelser og omtale

”… en veldisponeret bog (…) Bogen lever op til sit formål, og den kan anbefales såvel i de sundhedsprofessionelles uddannelsesforløb samt som et godt input i efter- og videreuddannelser.” – Sygeplejersken

”Bogen er velskrevet og har en gennemgående opmærksomhed på at have patienten i centrum i takt med, at den sundhedsprofessionelle klædes på til at opnå pædagogiske færdigheder. (...) Både redaktører og forfattere har desuden bred undervisningserfaring og er aktive på uddannelsesområdet. Deres dybdegående viden afspejler sig i bogen, og de fortjener en stor tak for udarbejdelsen af denne bog. ” – Uddannelsesnyt

Om redaktørerne

Julie Wielandt Tejmers, f. 1973, er sygeplejerske, cand.mag. i pædagogik og psykologi fra Roskilde Universitet. Hun er ansat som lektor ved sygeplejerskeuddannelsen, Diakonissestiftelsen på Frederiksberg. Hun har i flere år været ansvarlig for faget pædagogik på grunduddannelsen i sygepleje.

Jette Lind f. 1961, er sygeplejerske, cand.pæd.pæd. fra DPU, Aarhus Universitet. Hun er ansat ved professionshøjskolen Absalon, Campus Roskilde, Center for sygepleje, og har mange års erfaring som underviser og lektor ved sygeplejerskeuddannelsen.

Pædagogik – for sundhedsprofessionelle - 3. udgave
Redigeret af: Julie Wielandt Tejmers & Jette Lind
3. udgave 2020
Softcover m. flapper
ISBN: 9788712058724
Antal sider: 206
Pris: 259,00 kr.
Udgiver: Gads Forlag
Udgivelsesdato: 20-05-2020

Kig i bogen