Døtreskole

Døtreskole

Døtreskole er en fortælling om, hvordan piger bliver til – og om det pres og den gave, det er at have livet foran sig. For hvad sker der med de mennesker, ingen længere forventer noget af?

Pris: 249,95 kr.
Køb
Læs mere

En ung pige starter i ottende klasse på Edel Berthelsens Døtreskole. Det er her, hendes ungdom skal udspille sig – mellem klassens foranderlige hierarkier og skolens konkurrence og disciplin. Hun bor hos sin mor og er ikke vant til fædre, men hun er god til at lure i smug og lægger mærke til alle detaljer: fra Provence-stemningen i naboens køkken, de bugnende ranker af hvidløg, til klassekammeraten Johanne, der er et unikt gymnastisk talent og har et ansigt, der får voksne kvinder til at spørge sig selv, hvad de gør galt. 

Fortælleren og Johanne bliver veninder. De terper i skolen, de går til sundhedsplejerske og måles og vejes, de besøger hinanden på deres pigeværelser og går omkring på vejene, ved søen og i skoven. De ved, at samfundet skatter dem højt, og at de er mere værd end tingene. 

Døtreskole er en fortælling om, hvordan piger bliver til – og om det pres og den gave, det er at have livet foran sig. For hvad sker der med de mennesker, ingen længere forventer noget af? 

Anmeldelser og omtale

 ”Benedicte Huang skriver legende, uprætentiøst og smukt om det akavede og intime, om hverdag og veninder.” – Politiken

 ”Tæt og uhyre velskrevet fortælling om ungpigeliv ... Døtreskole er en på alle måder interessant og absolut anbefalelsesværdig debut” – Jyllands-Posten

"Det er svært ikke at være begejstret for en debuterende forfatter, der skriver så boblende overlegent.” – Information

”Benedicte Huang debuterer svulmende billedmættet med en roman om ungdom, venneforelskelser og forventningspres.”– Weekendavisen

 "Benedicte Huangs debut er en stjernestrøet sproglig manifestation." – Kristeligt dagblad

 ”Dynamikken i de første venskaber er fantastisk beskrevet … Benedicte Huang skriver formidabelt” – Bogtanken.dk

Presse

Her kan du finde pressemeddelelse og billedmateriale.

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.

     

  Pressemeddelelse

Forside  Forfatterfoto af Benedicte Huang                                                              
Foto: Esben Bøg-Jensen     
Døtreskole
Benedicte Huang
1. udgave 2023
Softcover m. flapper
ISBN: 9788712070528
Antal sider: 216
Pris: 249,95 kr.
Udgiver: Gads Forlag
Udgivelsesdato: 03-03-2023

Kig i bogen

Forfatter

Benedicte Huang

Benedicte Huang

Benedicte Huang (f. 1991) er uddannet fra Forfatterskolen. Hun er kritiker og klummeskribent ved Dagbladet Politiken. Døtreskole er hendes debut. Læs mere