En pige forlod værelset

En pige forlod værelset

UDKOMMER 23. FEBRUAR

Læs mere

En pige forlod værelset er en uafrystelig roman om samtykke, overgreb og svigt i kernen af 1980’ernes kulturmiljø. Og en fortælling om en kvinde, der prøver at forbinde sig med den pige, hun var engang. 

Tanja vokser op i et kunstnerhjem langt ude i en skov, hvor hun er alene med sine længsler og drømme, mens forældrene er optaget af farens kunst og deres ægteskabelige udfordringer. Til en fernisering i København møder hun som 14-årig forfatteren Eg, der er 46 år, ven af familien og en feteret skikkelse i den kulturelle elite. Eg begynder at skrive lange breve til Tanja, nogle gange ét om dagen. Han kalder hende Alrune, tryllebinder hende med eventyr og skriver, at deres møde er forudbestemt, og at de sammen skal bryde med de borgerlige normer. Tanja oplever sin første forelskelse, men mødet med seksualiteten og voksenlivet bliver en forvirrende og smertefuld opvågnen. 

En pige forlod værelset er en roman om uskyldstab og om omgivelsernes svigt. Den er fortalt med en stor indlevelse i den unge pige og i et medrivende sprog, der også bliver bærer af den voksne Tanjas frigørelseshistorie.

Presse

Her kan du finde pressemeddelelse og billedmateriale. 

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.

PressemeddelelseForside
 

Forfatterfoto af Ulrikka S. Gernes                                                             
Foto: Lærke Posselt
En pige forlod værelset
Ulrikka S. Gernes
1. udgave 2024
Hardcover m. smudsomslag
ISBN: 9788712072751
Antal sider: 340
Pris: 299,95 kr.
Udgiver: Gads Forlag
Udgivelsesdato: 23-02-2024

Kig i bogen

Forfatter

Ulrikka S. Gernes

Ulrikka S. Gernes

Ulrikka S. Gernes (f. 1965) debuterede som lyriker i 1984 og har skrevet adskillige digtsamlinger samt børnebøger. En pige forlod værelset er hendes romandebut. Læs mere