Aktiehandel og aktieanalyse

Aktiehandel og aktieanalyse

Få mest muligt ud af dine investeringer

Bogen bibringer aktiehandlende en række værktøjer, der øger sandsynligheden for gevinst og minimerer risikoen for tab, når der investeres. BOGEN ER UDSOLGT, MEN KAN KØBES SOM E-BOG.

Læs mere

I bogen gennemgås de to vigtigste elementer indenfor aktieanalyse – teknisk og fundamental analyse – der kan hjælpe aktiehandlende med at forudsige en akties kursudvikling.

Med teknisk analyse undersøger man en akties historiske kursudvikling i en graf. Målet er at identificere nogle formationer, der kan sige noget om aktiens fremtidige færd. Teknisk analyse er ikke en videnskabelig disciplin med klare beviser for, hvordan historien kan hjælpe med at forudsige en akties (eller et andet aktivs) fremtidige udvikling. Der er snarere tale om en kunstart, som aktiehandlende kan vælge eller fravælge.

Fundamental analyse er derimod en analyse af generelle informationer. Det vil sige nyheder, renten i et land, regnskaber eller lignende. Målet med den fundamentale analyse er at vurdere, om en virksomheds aktuelle aktiekurs er reel, undervurderet eller overvurderet.

Teknisk og fundamental analyse har gennem tiden opdelt aktieanalytikere i to lejre. Dem, der sværger til den ene analyseform, og dem, der sværger til den anden. I de senere år er et stigende antal analytikere dog begyndt at kombinere de to analysediscipliner – og det endda med succes. I denne bog har vi derfor også valgt at se teknisk og fundamental analyse som to discipliner, der med fordel kan kombineres.

Bogen er en reaktion på den stigende interesse i Danmark for aktier, kombineret med en generel mangel på relevant dansk litteratur om aktiehandel og aktieanalyse. Den er let at gå til og henvender sig til private investorer, studerende og professionelle handlere.


Aktiehandel og aktieanalyse - Få mest muligt ud af dine investeringer
Peter Arendt
1. udgave 2007
ISBN: 9788713049578
157 sider, hæftet
Pris: 329,00 kr.
Udgiver: Gjellerup