William Nielsen finder et lig

William Nielsen finder et lig

William Nielsen gør noget, som kun meget få mennesker gør. Og som ikke kan anbefales.

Pris: 199,95 kr.
Køb
Læs mere

William Nielsen cykler i skoven, da han opdager en blå nylonjakke. Den hænger på en gren. Og der er rodet op i bladene i skovbunden.

Sådan begynder det for William Nielsen. Og det slutter først, da han finder ud af, hvad det er for en skikkelse, der bevæger sig inde i granskovene. Væk fra den blå nylonjakke.

William Nielsen gør noget, som kun meget få mennesker gør. Og som ikke kan anbefales.

Lektørudtalelse

William Nielsen finder et lig

Kort om bogen:
Drengen William Nielsen cykler rundt i skoven på sin mountainbike. Inde mellem træerne udspiller sig dramatiske begivenheder, som William bliver en del af. Og så gør William noget som ikke kan anbefales. For børn og unge i alderen 12-15 år, der kan lide en socialrealistisk fortælling

Beskrivelse:
William Nielsen er 13 år. Han bor med sin familie i et gammelt hus tæt ved skoven. Her har de får i en fårefold og et værksted, hvor William har plads til at vedligeholde sin mountainbike. Williams farmor kommer ofte på besøg, men da hun bliver syg, må familien rejser over til hende. William bliver alene hjemme i huset for at passe fårene og gå i skole. William gør sin mountainbike klar til at køre en tur i skoven. Han er omhyggelig med at rense den med petroleum, justere gearene og tilpasse lufttrykket i dækkene. På sin tur i skoven finder William et lig. Hvilken forbindelse har dette fund med en bil på en parkeringsplads, en vindjakke på en gren, en mand på en motorcykel og en skikkelse, der flygter mellem stammerne ned mod tørvemosen?

Vurdering:
En velfortalt, stramt disponeret og utrolig intens fortælling fuld af betydning og stille drama. Historien er hurtig læst, men langsom at fordøje. Forfatteren har sin helt egen stil og for den rette læser er her tale om en litterær perle, der med fordel kan inddrages som emne i forbindelse med en skoleopgave

Andre bøger om samme emne/genre:
Bogen er svær at sætte i bås, men stemningen kan minde om Bent Haller eller Anita Krumbachs sociale universer

Til bibliotekaren: 
Anbefales til skole- og børnebiblioteker

William Nielsen finder et lig
Peter Nordahl
1. udgave 2020
Softcover m. flapper
Aldersgruppe: 10-12 år
ISBN: 9788762735804
Antal sider: 108
Pris: 199,95 kr.
Udgiver: Gad Børnebøger
Udgivelsesdato: 06-10-2020

Forfatter

Peter Nordahl

Peter Nordahl

Peter Nordahl er født i 1960 og vokset op i Langerød i Nordsjælland. Læs mere