Den anden datter

Den anden datter

UDKOMMER 12. SEPTEMBER

Læs mere

En søndag i sommerferien 1950, hvor den lille Annie løber og leger, overhører hun en samtale mellem sin mor og en nabokone. Moren fortæller, at de har haft en anden datter, som døde i en alder af seks år. Annies mor siger: Hun ved ikke noget, vi ville ikke gøre hende ked af det. Og tilføjer: Hun var sødere end hende der. “Hende der” er Annie. 

Annie Ernaux kommer aldrig til at høre et ord mere om denne søster fra sine forældre, og hun kommer aldrig til at spørge. Men ud af tavsheden former der sig en fortælling med afsæt i de få spor, der var ladt tilbage: seks fotografier, en skoletaske i læder, en barneseng i rosentræ. En pigeskikkelse tager form – eller faktisk to, for Annies egen historie og karakter er præget af søsterens fravær og af det, at hun selv var den, der kom efter. 

Annie Ernaux har skrevet en bevægende fortælling om sin families store hemmelighed – en bog til den søster, hun aldrig har kendt.

Presse

Her kan du finde pressemeddelelse og billedmateriale. 

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.

     


  Pressemeddelelse
KOMMER
     


Forside
     


  Forfatterfoto af Annie Ernaux                                                       
Foto: Catherine Hélie © Editions Gallimard
                                    
Den anden datter
Annie Ernaux
Oversat af: Lilian Munk Rösing og Birte Dahlgreen
1. udgave 2024
Softcover m. flapper
ISBN: 9788712074564
Antal sider: 72
Pris: 149,95 kr.
Udgiver: Gads Forlag
Udgivelsesdato: 12-09-2024

Kig i bogen

Forfatter

Annie Ernaux

Annie Ernaux

Annie Ernaux er født i 1940 i Normandiet og regnes for en af verdens største nulevende forfattere: prisbelønnet, bredt læst og højt værdsat af læsere og kritikere. Læs mere