Lektioner i græsk

Lektioner i græsk

Lektioner i græsk er en fortælling om to almindelige mennesker, der finder hinanden på et tidspunkt, hvor de begge gennemgår en stor personlig krise.

Pris: 249,95 kr.
Køb
Læs mere

Lektioner i græsk skildrer relationen mellem en kvinde, der har mistet evnen til at tale, og en mand, som er ved at miste synet. Det er en roman, der vækker sanserne, en poetisk kærlighedserklæring til menneskelig intimitet og en visionær undersøgelse af sprogets transformative kraft. 

I et klasseværelse i Seoul sidder en ung kvinde og betragter sin græskunderviser ved tavlen. Hun forsøger at tale, men stemmen vil ikke. Hendes underviser, hvis syn svækkes dag for dag, bliver draget af den tavse kvinde, og snart opdager de, at der findes en dybere smerte, som binder dem sammen. I løbet af få måneder har hun mistet både sin mor og forældremyndigheden over sin niårige søn. For ham består smerten i at være vokset op mellem Korea og Tyskland, splittet mellem to kulturer og sprog. 

Lektioner i græsk er en fortælling om to almindelige mennesker, der finder hinanden på et tidspunkt, hvor de begge gennemgår en stor personlig krise. Deres historier og livssituationer væver sig ind og ud af hinanden med en overvældende skønhed, mens de sammenbevæger sig fra mørke til lys, fra tavshed til kommunikation.

Anmeldelser og omtale

 "Uforlignelig smukt … Så skønt, enkelt og sikkert … Stærke billeder og sørgmodig suspense kendetegner sydkoreanske Han Kangs nye smukke roman på dansk." – Kristeligt Dagblad

"Sydkoreansk forfatter brillerer på oldgræsk. En mesterlig roman … Jeg læste de sidste sider med tilbageholdt åndedræt og en følelse af, at verden pludselig blev rolig omkring mig." – Information

"Fælles [for bogens hovedpersoner] er deres ekstreme interesse og sans for sprog. Der kan de sårede mødes … Han Kang skriver sig glidende drømmeagtigt gennem den upåfaldende kvindes stille katastrofe og ud på den anden side, da hun generobrer sin tale." – Weekendavisen

"En kæmpe oplevelse ... På elegant vis blander Han Kang sit plot med smukke lyriske passager. Lektioner i græsk er sørgelig, blødende, nærmest hjerteskærende, men også fuld af håb."
– POV.International

Presse

Her kan du finde pressemeddelelse og billedmateriale.

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.

     

  Pressemeddelelse

Forside
 

Forfatterfoto af Han Kang                      
Foto: Melmel Jung

   
Lektioner i græsk
Han Kang
Oversat af: Ninna Brenøe
1. udgave 2024
Hardcover m. smudsomslag
ISBN: 9788712069294
Antal sider: 176
Pris: 249,95 kr.
Udgiver: Gads Forlag
Udgivelsesdato: 22-03-2024

CO2e-aftryk pr. eksemplar: 303 g (1. oplag)

Kig i bogen

Forfatter

Han Kang

Han Kang

Han Kang (f. 1970) er en anmelderost og internationalt anerkendt forfatter fra Sydkorea. Læs mere