En mindre detalje

En mindre detalje

UDKOMMER 13. AUGUST

Læs mere

En mindre detalje åbner i sommeren 1949 i Negev-ørkenen – et år efter Nakba, hvor over 700.000 palæstinensere blev fordrevet eller tvunget til at flygte efter oprettelsen af den israelske stat. Anført af en officer, som vi følger i romanens første del, udsletter en israelsk sikkerhedsstyrke en beduinlejr. Et af ofrene er en pige i teenageårene. 

Mange år senere bliver en kvinde i Ramallah besat af en ”mindre detalje” i denne historie, som hun læser en notits om i avisen. Hun begiver sig ud på et risikabelt roadtrip sydpå mod Negev – langt uden for de områder, hendes id-kort giver adgang til. Her indleder hun sin egen personlige efterforskning af, hvad der skete med den unge pige dengang i ørkenen. 

En mindre detalje er en litterær perle, der i en klar og præcis prosa skildrer tab, frygt og et liv under besættelse. Med sine to dele, der elegant spejler hinanden, kaster romanen lys over en nutid, der altid hjemsøges af fortiden. 

”En helt igennem farligt og overvældende god bog” – The Guardian

Presse

Her kan du finde pressemeddelelse og billedmateriale.

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.

     

  Pressemeddelelse


Forside  Forfatterfoto af Adania Shibli
Foto: Lina Hindrum Cappelen Damm     
En mindre detalje
Adania Shibli
Oversat af: June Dahy
1. udgave 2024
Hardcover
ISBN: 9788712077084
Antal sider: 144
Pris: 199,95 kr.
Udgiver: Gads Forlag
Udgivelsesdato: 13-08-2024

Kig i bogen

Forfatter

Adania Shibli

Adania Shibli

Adania Shibli (f. 1974 i Palæstina) bor og arbejder i Berlin og Jerusalem. Hun har skrevet både romaner, skuespil, noveller og essays, og hendes bøger er oversat til mere end 30 sprog. Læs mere