Fortabe sig

Fortabe sig

ANNIE ERNAUX ER MODTAGER AF NOBELPRISEN I LITTERATUR 2022

UDKOMMER 4. MAJ

Læs mere

Året er 1989. Annie Ernaux nærmer sig de halvtreds og er fraskilt med to voksne sønner, da hun indleder en affære med en diplomat ved den sovjetiske ambassade i Paris. Han er gift, ikke spor intellektuel og elsker dyre biler. Hendes sult efter ham er umættelig. Hun kan ikke skrive, hun bevæger sig søvngængeragtigt gennem verden, mens hun afventer hans næste telefonopringning eller det næste besøg, som hun aldrig ved, hvornår kommer. Da begæret begynder at falme, føler hun, at hun er et skridt nærmere døden. 

Fortabe sig er Annie Ernaux’ ucensurerede dagbog fra det år, forholdet til den russiske elsker stod på. I dagbogen er hendes skrift reduceret til det mest nøgne og sårbare. Hvor romanen Simpel lidenskab er en fortættetmeditation over det samme kærlighedsforhold, møder vi i Fortabe sig en kvindes begær, desperation og ensomhed helt umiddelbart og ufiltreret.

“Som ANNA KARENINA og MADAME BOVARY må Ernaux’ affære betragtes som et af litteraturens helt store kærlighedsforhold. … Det er, som om man holder hendes hjerte i hænderne.”
THE GUARDIAN

Presse

Her kan du finde pressemeddelelse og billedmateriale. 

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.

     


  Pressemeddelelse
KOMMER
     


Forside
     


  Forfatterfoto af Annie Ernaux                                                       
Foto: Catherine Hélie © Editions Gallimard
                                    
Fortabe sig - ANNIE ERNAUX ER MODTAGER AF NOBELPRISEN I LITTERATUR 2022
Annie Ernaux
Oversat af: Niels Lyngsø
1. udgave 2023
Softcover m. flapper
ISBN: 9788712072706
Antal sider: 248
Pris: 249,95 kr.
Udgiver: Gads Forlag
Udgivelsesdato: 04-05-2023

Kig i bogen

Forfatter

Annie Ernaux

Annie Ernaux

Annie Ernaux, f. 1940 i Normandiet, er en af Frankrigs største nulevende forfattere – prisbelønnet, bredt læst og højt værdsat. Modtager af Nobelprisen i litteratur 2022. Læs mere