Den unge mand

Den unge mand

ANNIE ERNAUX ER MODTAGER AF NOBELPRISEN I LITTERATUR 2022

I Den unge mand fortæller Annie Ernaux om et kærlighedsforhold, hun havde til en tredive år yngre studerende i slutningen af 1990’erne.

Pris: 69,95 kr.
Køb
Læs mere

I Den unge mand fortæller Annie Ernaux om et kærlighedsforhold, hun havde til en tredive år yngre studerende i slutningen af 1990’erne. I nogle måneder lever hun, som da hun var ung: sover på en madras i et iskoldt værelse, frekventerer sin studietids caféer og føler sig for en kort periode – og med en ny følelse af sejr – forvandlet til den ”skandaløse pige”, hun var engang. Hun er på én gang uden for tiden og tættere på døden end nogensinde. Forholdet bringer hende til at tage et afgørende skridt i sit forfatterskab. 

Den unge mand udkom i Frankrig i 2022. Bogen udkrystalliserer Annie Ernaux’ forhold til tid, klasse, erindring, begær og først og fremmest til det at skrive.

Anmeldelser og omtale

 "Annie Ernaux skriver åbent og ærligt om sit forhold til en ung mand. Undervejs demonstrerer den franske nobelpristager en betydelig grad af ærlighed og selvindsigt." – Jyllands-Posten

Presse

Her kan du finde pressemeddelelse og billedmateriale. 

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.

     


  Pressemeddelelse
     


Forside
     


  Forfatterfoto af Annie Ernaux                                                       
Foto: Catherine Hélie © Editions Gallimard
                                    
Den unge mand - ANNIE ERNAUX ER MODTAGER AF NOBELPRISEN I LITTERATUR 2022
Annie Ernaux
Oversat af: Lilian Munk Rösing og Birte Dahlgreen
1. udgave 2023
Softcover m. flapper
ISBN: 9788712071808
Antal sider: 40
Pris: 69,95 kr.
Udgiver: Gads Forlag
Udgivelsesdato: 04-10-2023

CO2e-aftryk pr. eksemplar: 75 g (1. oplag)

Forfatter

Annie Ernaux

Annie Ernaux

Annie Ernaux, f. 1940 i Normandiet, er en af Frankrigs største nulevende forfattere – prisbelønnet, bredt læst og højt værdsat. Modtager af Nobelprisen i litteratur 2022. Læs mere