En skøn alder

En skøn alder

UDKOMMER 7. OKTOBER

Læs mere

En skøn alder er en pageturner om racisme, klasse og privilegier. Kiley Reids roman er blevet kaldt en litterær sensation, og bogen er nomineret til Booker-prisen 2020. Det er en fortælling om en ung sort kvinde, som bliver udsat for et racistisk overgreb – og om hendes kvindelige hvide chef, som prøver at gøre alt det rigtige af alle de forkerte grunde.

Emira Tucker er 25 år og ved ikke, hvad hun gerne vil i livet. Hun arbejder som babysitter for familien Chamberlain og har et særligt bånd til deres lille pige Briar. Alix Chamberlain, som er mor til Briar, er en kvinde, der er vant til at få, hvad hun gerne vil have. Hun har endda skabt sit eget brand og fået en blomstrende forretning ud af at lære andre kvinder det samme.

En aften, hvor Emira passer Briar, bliver hun tilbageholdt af en sikkerhedsvagt i et supermarked. Han beskylder den unge sorte kvinde for at have kidnappet den lille hvide pige ved hendes side. Det hele bliver filmet af en forbipasserende, og Emira er rasende og ydmyget.

Alix beslutter, at hun vil gøre alt godt igen. Men Emira er ikke tryg ved Alix' velmenende redningsprojekt. Da en overraskende forbindelse mellem de to kvinder dukker op, får de gode intentioner katastrofale følger.

Pressen skrev om bogen:

“Velkommen til et virtuost talent; et betagende nutidigt bud på det 19. århundredes dannelsesroman … En litterær sensation.” – The Guardian

"Lige så imponerende som Sally Rooney." – The Times

”Jeg kunne ikke lægge bogen fra mig." – Jojo Moyes

"Årets mest provokerende pageturner." – Entertainment Weekly

"Charmerende, autentisk og underholdende. Syleskarp debut om penge, klasse og racisme." – Observer

”Reids plot er så smukt komponeret, så ægte og fascinerende, at læseren kommer til at glemme, at det også er fuldt af svære spørgsmål … Med denne underholdende roman vender Reid op og ned på, hvad det vil sige at skrive om race og klasse i Amerika, for ikke at nævne hvad det vil sige at skrive om kærlighed.” – Washington Post

”Den kommer til at sætte gang i en million diskussioner … Siderne synger med karisma og humor.” – Sunday Times

”Klog, hårdtslående, tempofyldt og med et uimodståeligt twist.” – Elle

Presse

Her kan du finde billedmateriale og pressemeddelelse. 

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.

PressemeddelelseForside
 

Forfatterfoto af Kiley Reid                                                                
Foto: David Goddard 
En skøn alder
Kiley Reid
Oversat af: Siri Ranva Hjelm Jacobsen
1. udgave 2020
Hardcover m. smudsomslag
ISBN: 9788712061687
Antal sider: 304
Pris: 249,95 kr.
Udgiver: Gads Forlag
Udgivelsesdato: 07-10-2020

Kig i bogen

Forfatter

Kiley Reid

Kiley Reid

Kiley Reid, f. 1987, er en amerikansk forfatter. Hun er født i Los Angeles, opvokset i Tucson, Arizona og bor i dag i Philadelphia. Læs mere