Mikrobiologi for sundhedsprofessionelle

Mikrobiologi for sundhedsprofessionelle

Mikrobiologi for sundhedsprofessionelle retter sig til de studerende på de sundhedsfaglige professionsbacheloruddannelser.

Pris: 149,00 kr.
Køb
Læs mere

Mikrobiologi for sundhedsprofessionelle er en selvstændig lærebog, der indeholder den generelle og specielle mikrobiologi, som på anden vis er præsenteret i værket Det sunde menneske bind I og II samt Det syge menneske bind I og II af Vegard Bruun Wyller. Bogen er suppleret med stofområder, som traditionelt ligger i faget mikrobiologi i den danske sygeplejerskeuddannelse. Bogen er sammensat således, at indhold og stofmængde svarer til læringsudbytte og fagets ECTS i sygeplejerskeuddannelsen, men bogen kan med fordel også anvendes på de øvrige sundhedsfaglige professionsbacheloruddannelser.

Flemming Rasmussen er bogens danske bearbejder og den, der har udvalgt det supplerende stof og udarbejdet bogens studiespørgmål.

Bogen indeholder en række studiespørgsmål, som kan hjælpe de studerende til at relatere mikrobiologisk viden til hverdagen både inden for sygehusvæsnet og i det omgivende samfund.

Der indgår en række links, der fører hen til Statens Serum Instituts hjemmeside, så de studerende hermed får adgang til opdateret relevant undervisningsmateriale.

Indholdsfortegnelse

Introduktion til faget

Kapitel 1
Mikroorganismerne

Kapitel 2
Infektioner 

Kapitel 3
Infektionsforsvarets opbygning 

Kapitel 4
Infektionsforsvarets funktion: De naturlige barrierer, betændelsesreaktionen og immunreaktionen 

Kapitel 5
Tiltag til bekæmpelse af mikroorganismer


Forord

Bogen indeholder den generelle og specielle mikrobiologi, som på anden vis er præsenteret i værket Det sunde menneske bind I og II samt Det syge menneske bind I og II af Vegard Bruun Wyller. Det er af Flemming Rasmussen suppleret med stofområder, som traditionelt ligger i faget mikrobiologi i den danske sygeplejerskeuddannelse. Bogen er sammensat således, at indhold og stofmængde svarer til læringsudbytte og fagets ECTS i sygeplejerskeuddannelsen.

Bogen fremstår således som en selvstændig lærebog til faget mikrobiologi i de sundhedsfaglige professionsbacheloruddannelser.

Det forudsættes, at de studerende har deres anatomiske og fysiologiske viden present. Der henvises således ikke direkte til lærebogsværket Det sunde og det syge menneske. De studerende, som har behov for at repetere anatomi eller fysiologi i forbindelse med læsning af denne lærebog, kan med fordel bruge Det sunde og Det syge menneske som opslagsværk, eller andre lærebøger, der omhandler anatomi, fysiologi og sygdomslære.

Bogen indeholder en række studiespørgsmål, som kan hjælpe de studerende til at relatere mikrobiologisk viden til hverdagen både inden for sygehusvæsnet og i det omgivende samfund.

Der indgår en række links, som fører direkte hen til Statens Serum Instituts hjemmeside, så man hermed får adgang til opdateret relevant undervisningsmateriale.


Bogens forfatter
Vegard Bruun Wyller er dr. med og specialist i pædiatri. Han er professor ved institut for klinisk medicin på universitetet i Oslo og overlæge ved Barne- og ungdomsklinikken på Akershus Universitetssykehus. Wyller har lang erfaring med undervisning, vejledning og studieplanlægning.

 
Mikrobiologi for sundhedsprofessionelle
Vegard Bruun Wyller
1. udgave 2014
1. udgave 2014
ISBN: 9788712049845
Antal sider: 116 sider
Pris: 149,00 kr.
Udgiver: Gads Forlag
Udgivelsesdato: 15-09-2014

  

Lignende bøger