Sundhedsindsatser i grønne omgivelser

Sundhedsindsatser i grønne omgivelser

Bogen har til formål at inspirere til anvendelse af grønne omgivelser i interventioner ligeværdigt med interventioner tilrettelagt indendørs.

Pris: 179,95 kr.
Køb
Læs mere

Sundhedsindsatser i grønne omgivelser har til formål at inspirere til anvendelse af grønne omgivelser i interventioner ligeværdigt med interventioner tilrettelagt indendørs. Bogen indeholder mange cases, og disse giver eksempler på brugen af grønne omgivelser, eksempelvis den bynære skov, den store skov og vandet. Der præsenteres interventioner til forskellige målgrupper for at vise bredden af muligheder, når aktiviteter bliver flyttet ud af institutionerne eller borgernes eget hjem.

Bogen har baggrund i ergoterapeutiske teorier og praksis, men er skrevet til både uddannelse og praksis, hvor interessen er for at gøre brug af naturen i beskæftigelses-, social- og sundhedsindsatser. Bogen rammesætter casene efter Søren Andkjærs fem forskellige friluftslivskategorier. Alle cases er interventioner i grønne omgivelser, som allerede er en del af eksisterende tilbud eller personlige beretninger, og de er udarbejdet i samarbejde med både ergoterapeuter, fysioterapeuter, psykomotorikterapeuter m.fl.

Ekstramateriale

Lyt til podcasten Sundt Sind, hvor forfatteren, Susanne Hykkelbjerg Pedersen, taler om naturens positive effekter. Lyt her.

Sundhedsindsatser i grønne omgivelser
Susanne Hykkelbjerg Pedersen & Maja Melballe Jensen
1. udgave 2022
Softcover m. flapper
ISBN: 9788712067689
Antal sider: 130
Pris: 179,95 kr.
Udgiver: Gads Forlag
Udgivelsesdato: 03-08-2022