Sundhed og trivsel gennem craft-aktiviteter

Sundhed og trivsel gennem craft-aktiviteter

en grundbog til praksis

Den første bog på dansk, hvor craft (håndværk og håndarbejde) er genstandsfelt for at udvikle indsatser til fremme af sundhed og trivsel.

Pris: 299,95 kr.
Køb
Læs mere

Sundhed og trivsel gennem craft-aktiviteter – en grundbog til praksis er den første bog på dansk, hvor craft (håndværk og håndarbejde) er genstandsfelt for at udvikle indsatser til fremme af sundhed og trivsel. Bogen ønsker at bidrage til at højne respekten for og viden om det, som craft kan gøre for den mentale trivsel, så fagprofessionelle kan forstå virkningsmekanismerne og den bagvedliggende psykologi.

Bogen er bygget op om central forskning bag craft, forslag til måder at arbejde fagligt bevidst med sundhedsfremmende craft-indsatser og eksempler fra forskellige praksis-kontekster. Bogen indeholder kapitler om bl.a. neuroanatomi og flow-teori, kapitler med konkrete beskrivelser af graduering af aktiviteter og tilrettelæggelse af indsatser mhp. at generere flow, og kapitler med hands-on beskrivelser af individ- og gruppebaserede interventioner i fx grundskole, behandlingspsykiatri og på Sclerosehospitalerne.

Bogens målgruppe er alle med faglig interesse for craft, og som ønsker dybere viden om craft som basis for indsatser mhp. sundhedsfremme og trivsel. Bogen henvender sig til både studerende og færdiguddannede ergoterapeuter, psykologer, sygeplejersker, pædagoger, lærere, friluftsvejledere, tekstilformidlere, kunsthåndværkere samt kandidater i sundhedsvidenskab og andre beslægtede uddannelser med interesse for craft.

Bogens forfattere er Hellemai C. Mazur Andersen, Carsten Reidies Bjarkam, Ulla Blæsbjerg, Elise Bromann Bukhave, Johanne Christiani, Karen la Cour, Jennifer Creek, Ditte Rask Frost, Birte Hansen, Bodil Winther Hansen, Ulla Johnsen, Anne Kirketerp, Hans Henrik Knoop, Annelise Kristensen, Helle Andrea Pedersen og Gaynor Sádlo.

Sundhed og trivsel gennem craft-aktiviteter - en grundbog til praksis
Redigeret af: Elise Bromann Bukhave & Anne Kirketerp
1. udgave 2023
Softcover m. flapper
ISBN: 9788712068686
Antal sider: 221
Pris: 299,95 kr.
Udgiver: Gads Forlag
Udgivelsesdato: 10-01-2023