Konfliktzonen Danmark

Konfliktzonen Danmark

Stridende fortællinger om dansk historie

UDKOMMER 28. SEPTEMBER

Læs mere

Gennem tusind års historie præget af folkeligt fællesskab og modvilje mod storhed og voldsomme forandringer har danskerne skabt et lille, fredeligt, demokratisk og harmonisk velfærdssamfund, som flertallet elsker, og som kun få ønsker grundlæggende forandret. Det er den store fortælling om Danmark, der har formet vores selvforståelse og ofte fremstår som en konsensushistorie, der går på tværs af politiske skel. Problemet er bare, at den ikke er rigtig. Den danske nation og dens historie er ikke præget af konsensus, men af konflikter, hvor politikere, kunstnere og historikere har udlagt centrale begivenheder i danmarkshistorien grundlæggende forskelligt. 

Denne bog undersøger, kortlægger og forklarer, hvorfor og hvordan historien er blevet forstået og brugt igennem de sidste 200 år – hvordan historien ud fra forskellige idealer og ideologier er blevet brugt og misbrugt i kampen om den historiske og politiske sandhed i forsøget på at bestemme, hvordan Danmark, danskerne og dansk historie skal forstås.

Presse

Her kan du finde pressemeddelelse og billedmateriale.

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen, og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.  

Pressemeddelelse

Forside
 

Forfatterfoto af Sissel Bjerrum Fossat

Forfatterfoto af Rasmus Glenthøj  
Foto: Henrik Løfqvist
 

Forfatterfoto af Lone Kølle Martinsen
Konfliktzonen Danmark - Stridende fortællinger om dansk historie
Sissel Bjerrum Fossat, Rasmus Glenthøj & Lone Kølle Martinsen
1. udgave 2018
Hardcover m. halvbind
ISBN: 9788712056331
408 sider
Pris: 349,95 kr.
Udgiver: Gads Forlag

Kig i bogen

Forfattere

Sissel Bjerrum Fossat

Sissel Bjerrum Fossat

Sissel Bjerrum Fossat (f.1979) er historiker, ph.d. Hun arbejder med det 20. århundredes historie og har skrevet afhandling om den tekniske bistand under Marshallplanen. Læs mere

Rasmus Glenthøj

Rasmus Glenthøj

Rasmus Glenthøj (f. 1977) er lektor i historie og ansat på Syddansk Universitet. Læs mere

Lone Kølle Martinsen

Lone Kølle Martinsen

Lone Kølle Martinsen (f.1974) er ph.d. og historiker. Hun skriver og formidler historie i flere forskellige genrer, fra undervisningsbøger til videnskabelige tidsskriftsartikler. Læs mere