Ulvetider og skiftespor

Ulvetider og skiftespor

LO på vejen mod Fagbevægelsens Hovedorganisation

Fortællingen om de 20 turbulente år i dansk fagbevægelse fra storkonflikt og pinsepakke i 1998 til fusionen mellem LO og FTF, der i 2019 blev til Fagbevægelsens Hovedorganisation, FH.

Pris: 299,95 kr.
Køb
Læs mere

Ulvetider og skiftespor er fortællingen om de 20 turbulente år i dansk fagbevægelse fra storkonflikt og pinsepakke i 1998 til fusionen mellem LO og FTF, der i 2019 blev til Fagbevægelsens Hovedorganisation, FH. 

Poul Smidt skriver om de politiske angreb på fagforeningernes liv og virke, men også om nogle af de interne kampe, der svækkede fagbevægelsen, mens de gode græd, de onde lo – og de gule fagforeninger fik flere medlemmer. Vi hører om bruddet mellem LO og Socialdemokratiet, et af de skarpe hjørner i den nyere danmarkshistorie, men også en betingelse for det nye samarbejde mellem faglærte og ufaglærte fra LO og funktionærerne fra FTF. 

Det er en bog om Danmarks nyere faglige historie i en globaliseret verden, om lønkampe, kvindekampe, magtkampe, afskeden med eksklusivaftaler og arbejdsmiljøet som politisk kastebold. Og om LO, der nåede at blive 117 år, inden man fik Lizette Risgaard som sin første – og eneste – kvindelige formand. Undervejs kastes der lys på nyere dansk politik set fra den faglige kant med fokus på statsministrene Poul Nyrup Rasmussen, Anders Fogh Rasmussen, Lars Løkke Rasmussen og Helle Thorning-Schmidt. Og det er ikke lige kønt alt sammen. 

Anmeldelser og omtale

 "et glimrende overblik over LO's sidste 20-25 år" – Altinget

"jeg vil klart anbefale alle med interesse for arbejderbevægelsen, det danske arbejdsmarked eller blot danske samfundsforhold til at læse denne bog." – piopio.dk

"uomgængelig for alle interesserede i nyere dansk arbejdsmarkedspolitik og fagbevægelsens udvikling" – a4arbejdsliv.dk

Presse

Her kan du finde pressemeddelelse og billedmateriale. 

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen, og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.

Pressemeddelelse                                                                                                                     


Forside
 
Ulvetider og skiftespor - LO på vejen mod Fagbevægelsens Hovedorganisation
Poul Smidt
1. udgave 2022
Hardcover
ISBN: 9788712067009
Antal sider: 360
Pris: 299,95 kr.
Udgiver: Gads Forlag
Udgivelsesdato: 02-05-2022

Kig i bogen