Den nye lejer

Den nye lejer

Topors surrealistiske og hallucinatoriske horrorklas­siker udkom på fransk i 1964 og blev filmatiseret af Roman Polanski i 1976.

Pris: 249,00 kr.
Køb
Læs mere

Trelkovskij søger desperat efter et sted at bo i Paris. Ved et tilfælde finder han en lejlighed, han har råd til, og slår til. Også selvom han er klar over, at den forrige lejer sprang skrigende ud ad vinduet – og stadig ligger indlagt på hospitalet. Herefter begynder en rystende rejse ind i paranoia og galskab, da en række bizarre begivenheder på arbejdspladsen og i ejendommen får den nye lejer til at tvivle på sin egen forstand og frygte for sit liv.   

Topors surrealistiske og hallucinatoriske horrorklas­siker udkom på fransk i 1964 og blev filmatiseret af Roman Polanski i 1976. I dag kan Topors bog betrag­tes som et voldsomt bud på en arbejdspladsroman og et billede af det pres, mennesket udsættes for i det moderne konkurrencesamfund. Bogen er dog også et brutalt portræt af den pris, et menneske, der ikke passer ind i det herskende kompleks af værdier og normer, må betale for at være sig selv og leve i.   

Efterord af Thomas Ligotti.

Den nye lejer
Roland Topor
Oversat af: Sofie Vestergaard Jørgensen
1. udgave 2024
Softcover
ISBN: 9788793895508
Antal sider: 182
Pris: 249,00 kr.
Serie: Codex
Udgivelsesdato: 27-06-2024

Forlag: A Mock Book    
I kommission hos Gads Forlag