Flush

Flush

En biografi

UDKOMMER 31. MAJ

Læs mere

Hvordan oplever vores husdyr verden? I Flush giver Virginia Woolf ordet til digteren Elizabeth Barrett Brownings cocker spaniel og lader hundens perspektiv definere billedet af verden. Vi følger således hunden Flush fra dens tidlige år i landlige omgivelser, tilbragt med forfatteren Mary Mitford, og frem til dens samliv med Elizabeth i London og senere på rejser med hende i Italien. Det er en begivenhedsrig biografi, fuld af de farer livet som hund indebærer, blandt andet kidnapning og isolation. Men også en bog om køn og klasse i det victorianske Englands London.  

Portrættet af Flush er skrevet med stor humor og elegance, og til trods for en charmerende lethed i sit anslag er Flush et uforglemmeligt værk fostret af en vild fantasi og en stærkt sanselig forestillingsevne, som uden omsvøb giver os et billede af livet som hund.   

Flush er en klassiker inden for den såkaldte dog fiction – og et tidligt eksempel på den artslitteratur, der i dag synes mere aktuel end nogensinde.     

Virginia Woolf (1882-1941) var forfatter, essayist, forlægger og intellektuel. Hun blev en central figur i Bloomsbury-kredsen og betragtes i dag som en af det 20. århundredes mest indflydelsesrige forfattere og feminister. Hendes ikoniske essay Eget værelse var et forsvar for kvinders autonomi og kreative frihed. Hendes værker Mrs. Dalloway, Til fyret og Bølgerne er sammen med Flush. En biografi klassikere i moderne litteratur. 

Efterord af Elisabeth Friis
Illustration af Evalou Hauge

Flush - En biografi
Virginia Woolf
Oversat af: Mogens Boisen og Kirstine Ersbøll Meyhoff
1. udgave 2024
Softcover
ISBN: 9788793895744
Antal sider: 200
Pris: 249,00 kr.
Serie: Gaia
Udgivelsesdato: 31-05-2024

Forlag: A Mock Book    
I kommission hos Gads Forlag