Økotopia

Økotopia

Ernest Callenbachs science fiction-klassiker Økotopia handler om et samfund baseret på et anti-materialistisk fællesskab i pagt med naturen.

Pris: 299,00 kr.
Køb
Læs mere

Ernest Callenbachs science fiction-klassiker Økotopia handler om et samfund baseret på et anti-materialistisk fællesskab i pagt med naturen. Callenbachs spekulative vision om et andet USA – og en anden verden – har aldrig været mere aktuel end i dag, og de utopiske forestillinger i denne kultbog fortsætter med at inspirere nye generationer.

Vi er i året 1999. Siden 1980, hvor den nordvestlige del af USA rev sig løs fra resten af Amerika og dannede Økotopia, har befolkningen her levet isoleret og opbygget et nyt samfund på et økologisk grundlag. Det er endelig lykkedes journalisten William Weston at få tilladelse til at rejse til Økotopia og som den første amerikaner siden løsrivelsen at studere og rapportere fra det økotopiske samfund.

Som en anden Gulliver er Will til tider skræmt, til tider overvældet af de fremmede livsformer og de følelsesladede oplevelser med økotopikerne. Han opdager et samfund, der på fantastisk vis har formået at styre den økologiske og teknologiske udvikling. Et samfund, hvor forurening og ressourcespild er standset, hvor udbytning og undertrykkelse er historie, og hvor fællesskab, spontanitet og lighed mellem kønnene og alt levende er blevet en del af livet.

Callenbachs Økotopia er en politisk og social utopi, der har inspireret en lang række af samtidens store science fiction-forfattere, herunder Kim Stanley Robinson, David Brin, Marge Piercy og Ursula K. Le Guin.

”Arvtageren til Wells, Verne, Huxley og Orwell.” – Los Angeles Times

Økotopia
Ernest Callenbach
Oversat af: Niels Søndergaard
1. udgave 2024
Softcover
ISBN: 9788793895041
Antal sider: 300
Pris: 299,00 kr.
Serie: Gaia
Udgivelsesdato: 27-03-2024

Forlag: A Mock Book    
I kommission hos Gads Forlag