Ensrettet gade

Ensrettet gade

Den tyske filosof, essayist og litteraturkritikers drømmeagtige og aforistiske observationer om det urbane liv i Weimarrepublikken.

Pris: 199,95 kr.
Køb
Læs mere

Ensrettet gade (1928) er den tyske filosof, essayist og litteraturkritikers drømmeagtige og aforistiske observationer om det urbane liv i Weimarrepublikken. Med afsæt i det levede livs erfaring tilbyder Benjamin en traktat om at sanse og tænke i et komplekst historisk klima – og hele tiden med en sensibilitet, der er åben over for en profan åbenbaring. Sensibiliteten i Ensrettet gade er beslægtet med Louis Aragons En pariserbonde (1926) og André Bretons Nadja (1928), der begge tæller som surrealistiske hovedværker og programskrifter.

Den tyske forfatter Walter Benjamin (1892-1940) er kendt for sine erfarings-, historie- og sprogfilosofiske tekster. Selv forstod han sig først og fremmest som litteraturkritiker. Ensrettet gade er et hovedværk – central for såvel Benjamins samlede produktion som for det 20. århundredes filosofi. I den fornemmes dobbeltheden i hans tankegang og stil af både filosofi og litteratur, metafysik og sansekonkretion. Sammen med Barndom i Berlin omkring år 1900 og Passageværket hører Ensrettet gade til Benjamins hovedværker.

Lektørudtalelse, DBC

Ensrettet gade


Vurdering:
En indbydende udgivelse, hvor Benjamins tekster og Skous tegninger sammen danner et rum for association og sansebaseret refleksion. Sontags begavede essay (efterordet) tegner et tankevækkende portræt af Benjamin og udvider læseoplevelsen af "Ensrettet gade". 

Skrevet af Thorbjørn Zeuthen Tirsted

Ensrettet gade
Walter Benjamin
Oversat af: Dorthe Jørgensen
1. udgave 2021
Softcover
ISBN: 9788793895171
Antal sider: 200
Pris: 199,95 kr.
Udgivelsesdato: 30-09-2021

Forlag: A Mock Book    
I kommission hos Gads Forlag