Louis Kahn i Danmark

Louis Kahn i Danmark

Den amerikanske arkitekt Louis Kahn har aldrig bygget noget i Danmark. Alligevel er spor af hans arkitektur at finde mange steder i dansk byggeri.

Læs mere
Den amerikanske arkitekt Louis Kahn (1901-74) har aldrig bygget noget i Danmark. Alligevel er spor af hans arkitektur at finde mange steder i dansk byggeri. Den danske kunstner Asmund Havsteen-Mikkelsen satte sig for at dokumentere Kahns indflydelse i dansk arkitektur på sin Instagram-profil. Det er nu blevet til bogen Louis Kahn i Danmark, der i tekst og foto dokumenterer inspirationen fra Kahn, ligesom bogen også indeholder en kritik af tidens arkitektur.

Kahns betydning som arkitekt skyldes det brud, han indvarslede med den Internationale Stil, der dominerede fra 1930’erne og frem til midten af 1950’erne. Et brud, der er karakteriseret ved Kahns forsøg på at give moderne arkitektur et nyt sprog for monumentalitet.

”Vi har brug for et nyt sprog til at tænke og formgive monumenter, der rummer de institutioner, som kan udtrykke vores kollektive drømme, længsler og håb. Monumenter der kan give os en tro på, at social retfærdighed er mulig – om det så gælder boligbyggeri, skoler, universiteter eller sundhedsklinikker. Monumenter der kan inspirere os til at leve og tænke i en fælles verden,” siger Havsteen-Mikkelsen.

Louis Kahn i Danmark
Asmund Havsteen-Mikkelsen
1. udgave 2019
Hardback
ISBN: 9788797104637
Pris: 199,00 kr.
Udgivelsesdato: 23-01-2019

Forlag: A Mock Book
I kommission hos Gads Forlag