Poul Duedahl, f. 1973, er professor i histor...
Timothy Garton Ash, født 1955, var 17 år, da...
Elly Griffiths (f. 1963) voksede op i London...
Annie Ernaux er født i 1940 i Normandiet og ...
Sara Alfort, født 1976, mag.art. i litteratu...
Fine Gråbøl er født i 1992 og debuterede i 2...
Sophie Souid er børnebogsforfatter, oversætt...
Harlan Coben er en af USA’s allermest populæ...
Madregler er en aktuel bog om vores kostvaner og de glemte nedarvede traditioner og viden om mad.
Madregler er en aktuel bog om vores kostvaner og de glemte nedarvede traditioner og viden om mad. Bogen omsætter denne viden til tre grundlæggende principper:
Spis mad. Ikke for meget. Mest grønt.
Syv enkle ord. Hverken mere eller mindre. Pollan udfolder disse syv ord til 64 brugbare regler til hverdagen. Blandt andet, at vi skal holde os fra mad, som vores olde- eller bedsteforældre, ikke ville kunne genkende, eller at vi skal spise al den junkfood, vi har lyst til, så længe vi selv tilbereder den. Madregler består af tre dele, som alle beskæftiger sig med vores kost og spisevaner: Hvad bør jeg spise? Hvilken slags mad bør jeg spise? Hvordan bør jeg spise? Det er første gang, Michael Pollan udkommer på dansk.
Madreglerne er indsamlet i hele verden og udgør en blanding af de bedste husråd, overleveringer fra de traditionelle madkulturer og god sund fornuft. De er enkle og skabt til at hjælpe os med at spise den rigtige mad i moderate mængder. Denne bog er alt, hvad vi har brug for, for at spise og leve sundt og godt.
Bogen er forsynet med et forord af Marie Hertz, kok, tv-vært og underviser på Suhrs Højskole. Kunstneren Asmund Havsteen-Mikkelsen har stået for illustrationerne.
Som journalist, forfatter, underviser og aktivist er Michael Pollan (f. 1955) en markant stemme i debatten om vores madvaner i den vestlige del af verden. Han er tidligere blevet nævnt som en af de 100 mest indflydelsesrige personer i verden af Time Magazine. Pollan skriver om menneskets forbindelse til naturen og den levende verden omkring os. Navnlig den vestlige madkultur og vores fødevarer er et tilbagevendende tema i forfatterskabet, der blandt andet omfatter bøgerne Cooked, In Defense of Food og The Omnivore’s Dilemma, som alle har været på New York Times’ bestsellerliste.
Forlag: A Mock Book I kommission hos Gads Forlag
Kiruna Overdrive handler om sjældne jord...
Don Juans lære er en fascinerende beretn...
I andet bind af Carlos Castanedas fascin...
Hvilken kunst har vi brug for, når verde...
Med udgivelsen Tusind plateauer gøres et...
I Under havvinden tager den verdensberøm...
Mens Robin Wall Kimmerer side om side me...
Klimakrisen er også en kulturkrise og de...
Biernes liv er den første bog i nobelpri...
Med Myrernes liv afslutter den belgiske ...
I Termitternes liv dykker den belgiske f...
Da Hanns Cibulka første gang sætter fod ...
Hvordan skal vi håndtere de igangværende...
Gudekejseren på Dune er den fjerde bog i...
Det planetariske er politisk er forlaget...
Uden på noget tidspunkt at komme ud boed...
Hvordan er det at være dansk kunstner i ...
Jeg plukker græs er et meditativt værk o...
I Nye landskaber giver Elvia Wilk bud på...
Inspireret af de modkulturelle bevægelse...
Topors surrealistiske og hallucinatorisk...
Madregler er en aktuel bog om vores kost...
Om at gå i is er en bemærkelsesværdig bo...
Kunstneren Asmund Havsteen-Mikkelsen gør...
Hvordan oplever vores husdyr verden? I F...
Thomas Bauers tese lyder i dette provok...
Opdagelsen af en sort monolit på månen f...
Romanen beskæftiger sig på særegen vis m...
Ordet for verden er skov er en højaktuel...
Ernest Callenbachs science fiction-klass...
Kort er ikke længere kartografiens privi...
Nicolas Cage har gennem de seneste fem å...
Få værker gør større indtryk på læseren ...
Der er næppe skrevet dybere og mere indf...
Engang var hun den højeste præstinde på ...
Forestillingen om, at mennesket er i cen...
Speciesisme betegner vores hierarkiske o...
En storstilet økothriller til tiden, der...
Mandelsolens planet er på samme tid klas...
Den belgiske forfatter og dramatiker Mau...
En vaskeægte scifi-page-turner – mere sp...
Om at vandre udkom posthumt i 1862 og be...
Havtorntid er dagbogsoptegnelser fra tre...
Rundt om planeten Solaris svæver en rums...
En dokumentarisk beretning om aktivisme,...
Andet bind i Ursula K. Le Guins episke f...
Tredje bind i Ursula K. Le Guins episke ...
Første bind i Ursula K. Le Guins episke ...
I Det levende bjerg beskriver Nan Shephe...
Den tredje bog i Frank Herberts storslåe...
Den tyske filosof, essayist og litteratu...
Opfølgeren til Frank Herberts massive su...
Før Game of Thrones, Hunger Games, Tjene...
Den lille, men vægtige, roman handler om...
Bogen foregår på en cafe i Lissabon og e...
Et af de mest iøjnefaldende træk ved vor...
Den amerikanske arkitekt Louis Kahn har ...
Det berygtede portræt af den store tyske...
Anton Nans er på jagt efter en anden ver...
Et mørkt og melankolsk portræt af kontor...