ARKEN

ARKEN

De første 25 år

Denne bog fortæller museets 25-årige historie; fra den første dramatiske tid til et bredt publikums møde med Frida Kahlo, Pablo Picasso og Vincent van Gogh.

Pris: 349,95 kr.
Køb
Læs mere

ARKEN Museum for Moderne Kunst fylder 25 år i 2021. 

Ishøj og Vestegnen – ja hele verden – fik et nyt museum i 1996. Nye museer åbner kun sjældent – og ofte udspringer de af en eksisterende samling, der mangler et hus at være i. ARKEN udsprang i stedet af et stærkt og dybtfølt behov for et kunstmuseum på Vestegnen. Der manglede kulturinstitutioner og i særdeleshed et museum for moderne kunst. Borgerne på Vestegnen fik begge dele, og ARKEN er skabt i tæt symbiose med sine gæster og med en stærk lokal forankring. 

Fra begyndelsen indtog ARKEN ikke bare jomfruelig jord i Ishøj Strandpark, men også et nyt territorium for kunsten. ARKEN formulerede som et af de første museer i Danmark en stærk vision og mission, der som en ledestjerne kunne sætte kursen for museets aktiviteter. Visionen lyder, at et besøg på ARKEN skal sætte et nyt perspektiv på den besøgendes tilværelse og gøre den enkelte klogere på sig selv og dermed på livet. 

Denne bog fortæller museets 25-årige historie; fra den første dramatiske tid til et bredt publikums møde med Frida Kahlo, Pablo Picasso og Vincent van Gogh. Fra installationen af de store Damien Hirst-værker til indvielsen af Kunstens Ø, coronatidens nedlukninger og nytænkningen af museets formidling. 

Bogens hovedforfatter er Heidi Laura. Hun suppleres af Jane Bendix, Marie- Louise Dunker, Christian Gether, Gry Hedin, Michael Ishøi, Naja Rasmussen, Dorthe Juul Ruggaard og Nanna Stjernholm.

Anmeldelser og omtale

"... rummer gode velskrevne artikler, der formår at få os til at reflektere over, hvor kompliceret museumsverdenen egentlig er og over Arkens særlige betydning for Vestegnen og for kunsten." – historie-online.dk

Presse

Her kan du finde pressemeddelelse og billedmateriale. 

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen, og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.

Pressemeddelelse                                                                                          


Forside
 
ARKEN - De første 25 år
Heidi Laura, Jane Bendix, Marie-Louise Dunker, Christian Gether, Gry Hedin, Michael Ishøi, Naja Rasmussen, Dorthe Juul Rugaard & Nanna Stjernholm
1. udgave 2021
Hardcover m. halvbind
ISBN: 9788712058878
Antal sider: 288
Pris: 349,95 kr.
Udgiver: Gads Forlag
Udgivelsesdato: 22-11-2021

Kig i bogen