Arkitektur der forandrer

Arkitektur der forandrer

Fra ghetto til velfungerende byområde

Kan man forandre de sociale problemer i ghettoområder som Vollsmose og Gellerupparken ved at bygge om på husene?

Pris: 349,95 kr.
Køb
Læs mere
Kan man forandre de sociale problemer i ghettoområder som Vollsmose og Gellerupparken ved at bygge om på husene? Eksempler fra udlandet tyder på, at man kan. I lande som Holland, Frankrig, Spanien, USA og Storbritannien sættes ind over for de sociale problemer i ghettoerne ved at gøre radikalt op med boligblok-arkitekturen. Man river ned og bygger om, indfører blandt andet traditionelle bymiljøer, laver private haver, lokker stjernearkitekter til at bygge billige boliger og tilfører en mængde andre elementer, som lokker ressourcestærke borgere til de områder, der før var belastede af tunge sociale problemer.
 
Arkitektur der forandrer er den første bog, som samler eksempler fra flere byer og tager et grundigt kig på, hvilke arkitektoniske strategier der sættes ind med over for den samme type af sociale og økonomiske problemer i forskellige lande. Den bygger på research, foretaget af Akademisk Arkitektforening på rejser til en række lande, og besvarer spørgsmålene: Hvad er der galt med arkitekturen og byplanerne i de danske ghettoområder? Og hvordan kan vi lære af de udenlandske erfaringer?
 
Bidragsydere
Arkitektur der forandrer er skrevet af en række af de førende eksperter på området i Danmark:
 
Seniorforsker CLAUS BECH-DANIELSEN har gennem de seneste 12 år arbejdet med at evaluere renoveringer af almene boligbebyggelser.
Lektor TOM NIELSEN har blandt andet skrevet bogen ”Gode intentioner og uregerlige byer”, som giver historisk indblik i tankerne bag byudviklingen i Danmark.
Antropolog MARK VACHER har lavet feltarbejde blandt beboere i forskellige typer af boligområder i Danmark.
Arkitekt KRISTIAN SKOVBAKKE VILLADSEN har for Gehl Architects arbejdet på en strategisk udviklingsplan for det store udsatte boligområde Rosengården i Malmö.
LOUISE KIELGAST er antropolog og arbejder med udsatte boligområder hos Gehl Architects.
Lektor BO GRÖNLUND er er ekspert i sammenhængene mellem arkitektur, kriminalitet og tryghed.
Arkitekt CAMILLA RICHTER-FRIIS VAN DEURS forsker i sammenhængen mellem byens rum og boligbyggeriet.
Direktør TORBEN GADE har udviklet bæredygtige byrum flere steder i landet.
Bogen bygger desuden på research foretaget på rejser til Holland, Tyskland, UDA, England og Spanien af Akademisk Arkitektforening ved projektleder ANNETTE HOLEK, projektleder MARIE BAK MORTENSEN og redaktør NIELS BJØRN.
Anmeldelser
”Arkitektur der forandrer er virkelig en righoldig og velredigeret bog.” - Politiken
Arkitektur der forandrer - Fra ghetto til velfungerende byområde

Niels Bjørn
1. udgave 2008
ISBN: 9788712044390
Pris: 349,95 kr.
Udgiver: Gads Forlag
Udgivelsesdato: 03-11-2008