Lad stregerne tale

Lad stregerne tale

Om bladtegneren og plakatkunstneren Otto Nielsen

Bogen fortæller historien om Otto Nielsens liv og karriere, hans tegnestil og betydning for dansk bladtegning, reklameindustri, teaterverden og SAS.

Pris: 299,95 kr.
Køb
Læs mere

At tegne er at se. Det lærte Otto Nielsen (1916-2000) på tegneakademiet i Aarhus, og det efterlevede han til fulde hele livet.

Han fangede motiverne, om det var mennesker, dyr eller naturen selv, og omsatte dem i streger og farver til populære værker. De blev bragt i aviser, især Aarhus Stiftstidende og B.T., de reklamerede for Tivoli, teaterforestillinger og revyer, hvor særligt hans pigetegninger var populære, og i 30 år inspirerede han med sine SAS-plakater og -kalendere folk til at rejse ud og se verden. Også malerier, grafiske værker, scenografier og tekstiler var en del af hans kunstneriske repertoire.

Lad stregerne tale fortæller historien om Otto Nielsens liv og karriere, hans tegnestil og betydning for dansk bladtegning, reklameindustri, teaterverden og SAS. Mere end 200 kunstneriske arbejder er gengivet i bogen i et samlet og bredt udvalg fra hele hans liv.

Bogen indledes med en introduktion af museumsleder og -inspektør Elsebeth Aasted Schanz fra Dansk Plakatmuseum, Den Gamle By.

Anmeldelser og omtale

Lad stregerne tale er på alle måder fremragende; omfattende, nærværende og utrolig smuk. Vi får et gensyn med en anden tid og et stort kunstnerisk talent, der var en mester i indfange både mennesker, dyr og stemninger (...) et meget fint stykke dansk kunst- og kulturhistorie.” – bogblogger.dk

Presse

Her kan du finde pressemeddelelse og billedmateriale.

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.

     
 

Pressemeddelelse
 

Forside
 


Forfatterfoto af Conny Wolsted                       

Forfatterfoto af Torben Wolsted                                                                              

Lad stregerne tale - Om bladtegneren og plakatkunstneren Otto Nielsen
Conny og Torben Wolsted
1. udgave 2020
Hardcover
ISBN: 9788712060598
Antal sider: 220
Pris: 299,95 kr.
Udgiver: Gads Forlag
Udgivelsesdato: 15-10-2020

Kig i bogen

Forfatter

Conny og Torben Wolsted

Conny og Torben Wolsted

Conny og Torben Wolsted, f. 1950 og 1955, har en baggrund som henholdsvis advokatsekretær og statsautoriseret revisor. Læs mere