Dansen i spejlet

Dansen i spejlet

UDSOLGT - Fås på engelsk

Denne pragtudgivelse er den ultimative hyldest til dansen og ikke mindst balletten i dens mange skikkelser – og det er en hyldest til den danske balletfotograf John R. Johnsen, hvis produktion i dette værk for første gang præsenteres i samlet form.

-Jyllands-Posten
Læs mere

Kunstnerisk rager han højt op over de fleste, og i perioden fra 1967-96, hvor han fotograferede Den Kongelige Ballet og førende internationale dansekompagnier som f.eks. New York City Ballet, Alvin Ailey American Dance Theater og Martha Graham Dance Company, var han ubestridt Danmarks førende dansefotograf. Hans fotografier er således en enestående dokumentation af såvel Den Kgl. Ballet i perioden, som af en række internationale kompagnier.

I Johnsens billeder møder vi elegante, muskuløse og smidige kroppe, som er fanget midt i bevægelsen, ofte med sveddråberne synligt piblende frem, for hans kamera har det bedst med at være helt tæt på.

Denne bog præsenterer ca. 200 af Johnsens ypperste fotografier fra en lang karriere. Billederne spænder over balletter fra August Bournonville til Flemming Flindt – og danseforestillinger fra Mauricé Béjart til japansk butoh.

Billederne er udvalgt af Johnsen selv sammen med balletkritikerne Anne Middelboe Christensen og Erik Aschengreen samt bibliotekar Kirsten Sørensen. De har også skrevet bogens tekster.

Anmeldelser og omtale

 Jyllands-Posten

 - Berlingske

  "Seks uforbeholdne stjerner til denne lækre, sanselige formidling af dansens væsen!" - Kultunaut.dk

"...charmerende, informativ og smukt disponeret bog om John R. Johnsens årtier lange virke som fotograf ved Den Kongelige Ballet" - Information

 "Det er den nyskabende tilgang til dansebilleder og det nye blik på, hvad dans kan være, som den autodidakte fotograf fik banet vejen for i bedste, fandenivoldske pionerånd." - Politiken

Dansen i spejlet - UDSOLGT - Fås på engelsk
Anne Middelboe Christensen, Erik Aschengreen, John R. Johnsen & Kirsten Sørensen
1. udgave 2012
ISBN: 9788712046875
Antal sider: 260
Pris: 349,00 kr.
Udgiver: Gads Forlag
Udgivelsesdato: 17-05-2012

Lignende bog