Herboende fremmede

Herboende fremmede

En flygtningefilosofi

I denne bog udfordrer Donatella Di Cesare ideen om den ekskluderende stat og argumenterer for, at migration er en grundlæggende menneskerettighed.

Pris: 349,95 kr.
Køb
Læs mere

Fra Europas kyster til grænsen mellem Mexico og USA er presset fra massemigration et af vor tids store problemer. Argumenterne for at forsvare den nationale suverænitet bliver mere og mere voldsomme, og dem, der flygter fra krig, forfølgelse og nød, bliver set som en trussel mod vores sikkerhed og sociale og økonomiske orden. 

I denne bog udfordrer Donatella Di Cesare ideen om den ekskluderende stat og argumenterer for, at migration er en grundlæggende menneskerettighed. Hun udvikler en original flygtningefilosofi, der sætter migranterne selv, snarere end stater og deres grænser, i centrum. 

Gennem en analyse af de tre historiske byer Athen, Rom og Jerusalem viser Di Cesare, at vi ikke bør opfatte migranter som de andre, men snarere som herboende fremmede. Statsborgerskab kan ikke baseres på en historisk forbindelse til et stykke land eller eksklusivt ejerskab, som nægter rettigheder til dem, der kommer til. I stedet må statsborgerskab frigøres helt fra besiddelse og baseres på et princip om samliv – og på det faktum, at vi alle er midlertidige gæster og lånere af jorden.

Anmeldelser og omtale

"En historisk velfunderet analyse, der lægger sig parallelt med tænkere som Benjamin Boudou, Jürgen Habermas og Michel Foucault i nogle af de overvejelser, der fremlægges, men i en tone og med et interessant teoretisk fundament, der er Cesares helt egen." – Lektørudtalelse

Presse

Her kan du finde pressemeddelelse og billedmateriale.

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.

     
 

Pressemeddelelse
 


Forside                                                                                                 Forfatterfoto af DonateIla Di Cesare
Foto: Courtesy Bollati Boringhieri
     
Herboende fremmede - En flygtningefilosofi
DonateIla Di Cesare
Oversat af: Conni-Kay Jørgensen
1. udgave 2024
Softcover m. flapper
ISBN: 9788712075707
Antal sider: 300
Pris: 349,95 kr.
Udgiver: Gads Forlag
Udgivelsesdato: 10-05-2024

CO2e-aftryk pr. eksemplar: 416 g (1. oplag)

Kig i bogen

Forfatter

DonateIla Di Cesare

DonateIla Di Cesare

Donatella Di Cesare (f. 1956) er professor i teoretisk filosofi på La Sapienza-universitetet i Rom. Læs mere