Hvis vi vil

Hvis vi vil

Den absolut realistiske guide til at bremse klimakrisen, før det er for sent

Corona-pandemien lærte os hurtigt én ting om menneskets handlekraft: Der er meget få grænser for de forandringer, vi kan skabe ... hvis vi vil.

Læs mere

Corona-pandemien lærte os hurtigt én ting om menneskets handlekraft: Der er meget få grænser for de forandringer, vi kan skabe ... hvis vi vil.

Den gode nyhed kommer her: Hvis vi bruger bare en smule af den samme handlekraft, som vi netop har set udfolde sig i forbindelse med Corona-krisen, kan vi bremse den langt større trussel fra klimaforandringerne. Bogen viser præcis hvordan. Alle løsningerne findes nemlig, vi skal blot finde modet til at forfølge dem.

Tag med på rejse jorden rundt og mød de ildsjæle, teknologier og beslutningstagere, der er i gang med at bevise, at vi mennesker rent faktisk er i stand til at redde os fra os selv. Udfordringerne er store, men der er flere muligheder, end du tror. Bogen viser, hvordan vi kan skaffe os mad, tøj, husly, energi, transport og i det hele taget gode liv uden at give kloden hedeslag. Den fortæller om barriererne for handling og om, hvordan vi kan overkomme dem. Om dem, der er gået forrest – og om, hvordan vi alle sammen kan spille en vigtig rolle i den store, grønne omstilling, som ligger foran os.

Bogen er produceret af Zetland og støttet økonomisk af Climate Planet Foundation. Den er det mest ambitiøse journalistik, Zetland har kastet sig ud i. Billedsiden er storslået – og det er ikke bare noget, vi selv siger; den har vundet en fin pris, inden bogen overhovedet er udkommet.

Bogen er rigt illustreret og trykt på lækkert, miljøvenligt papir.

Anmeldelser og omtale

 “… den første af sin slags på dansk, der i et letlæst sprog forklarer alt fra den menneskelige påvirkning af klimaet over de udfordringer, vores nuværende systemer udgør, til de løsninger, der skal til, for at komme i mål med den grønne omstilling. Sådan en bog har manglet, og derfor er den kærkommen (…) hermed mine varmeste anbefalinger.” altinget.dk

”… en ualmindelig velskrevet bog med superflotte illustrationer og fotos, der tager os med verden rundt.” – Ingeniøren

Hvis vi vil er en meget optimistisk bog, og med den værktøjskasse læseren præsenteres for, kan man kun dele optimismen. (...) I øvrigt er Hvis vi vil en ualmindelig appetitlig bog, og hvis man er glad for grafiske illustrationer, så er der nogle vidundere her.” – bogvaegten.dk

Om forfatterne


Foto: Jakob Moll

De tre forfattere fra Zetland – Rasmus Thirup Beck, Mads Nyvold og Thomas Hebsgaard – har tilsammen over 20 års erfaring med at skrive om klima- og energispørgsmål.

Rasmus Thirup Beck (f. 1978) har dækket klima siden 2008, både på skrift og på lyd, altid med de menneskelige fortællinger i fokus. Han har været gennem en udvikling fra stort set kun at skrive om konsekvenser til i dag næsten kun at skrive om løsninger. Har freelancet for Zetland i fire år.

Thomas Hebsgaard (f. 1982) dækker klima og energi for Zetland. Han har en bred erfaring med samfundsmæssige og globale emner i den tungere ende af skalaen, og så fik han dét med vedvarende energi ind fra barnsben gennem sin fars medejerskab af en 95 kilowatt Bonus-vindmølle ved navn Sleipner.

Mads Nyvold (f. 1980) higede engang efter at blive analytiker i mine- eller oliesektoren, men den plan blev forpurret, da han fik øjnene op for bevægelsen fra sort til grøn energi. For Zetland har han tidligere skrevet om ressourcer og klimaet fra det ultralavpraktiske til det globale, politiske perspektiv.

Kasper Løftgaard (f. 1989) har arbejdet på Zetland som både fotograf og art director siden 2016.

Presse

Her kan du finde pressemeddelelse og billedmateriale. 

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen, og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.

Pressemeddelelse                                                                                           
Forside
  
Hvis vi vil - Den absolut realistiske guide til at bremse klimakrisen, før det er for sent
Mads Nyvold, Rasmus Thirup Beck & Thomas Hebsgaard
1. udgave 2020
Hardback
ISBN: 9788712062448
Antal sider: 352
Pris: 299,95 kr.
Udgiver: Gads Forlag
Udgivelsesdato: 03-09-2020

Kig i bogen