Kampen om midten

Kampen om midten

Tysk politik i det 21. århundrede

En ny epoke begynder i tysk politik. Efter 16 år med Angela Merkel i spidsen skal der vælges ny kansler. Moritz Schramm tager pulsen på de aktuelle udviklinger i tysk politik ved at trække linjer tilbage i historien.

Pris: 249,95 kr.
Køb
Læs mere

En ny epoke begynder i tysk politik. Efter 16 år med Angela Merkel i spidsen skal der vælges ny kansler, mens problemerne tårner sig op fra alle sider: Vil det højrepopulistiske parti AfD fortsætte sin fremgang, og vil den politiske, økonomiske og kulturelle splittelse af landet blive dybere? Vil en ny regering fastholde Tyskland som stabiliserende kraft i Europa? Vil Tysklands økonomi komme styrket ud af Brexit- og coronakrisen? Eller vil vi se en genkomst af spøgelserne fra mellemkrigstidens Weimarrepublik med økonomisk krise og politisk polarisering? 

I bogen tager Moritz Schramm pulsen på de aktuelle udviklinger i tysk politik ved at trække linjer tilbage i historien. Ofte fremstilles Tyskland som et land, hvor de radikale yderfløje vinder frem og truer demokratiet. Men frygten for ekstremisme er stærkt overdrevet. Faktisk er det højtråbende nye højre i Tyskland paradoksalt nok en konsekvens af deres holdningers marginalisering. Schramm viser i bogen, at den politiske kamp i dagens Tyskland i virkeligheden foregår på midten, som tilmed har flyttet sig markant mod venstre. 

Bogen kombinerer kulturhistoriske, politiske og samfundsmæssige indsigter med personlige erfaringer, og giver et nyt blik på de store linjer i tysk politik og historie i det 20. og det 21. århundrede.

Anmeldelser og omtale

 "... godt, at der på dansk foreligger en kvalificeret udlægning af tysk politisk kultur på tyske præmisser."– Kristeligt Dagblad

"Moritz Schramm har skrevet en fremragende Tysklandsbog til tiden. Og ud over en forbilledlig gennemgang og analyse af nyere tysk historie og aktuel tysk politik kan danske læsere lære noget om Danmark, hvilket er tiltrængt." – pov.international

Presse

Her kan du finde pressemeddelelse og billedmateriale. 

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen, og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.

Pressemeddelelse
Forside                                                                                           


                                                                                    
 
Kampen om midten - Tysk politik i det 21. århundrede
Moritz Schramm
1. udgave 2021
Softcover m. flapper
ISBN: 9788712065937
Antal sider: 200
Pris: 249,95 kr.
Udgiver: Gads Forlag
Udgivelsesdato: 30-08-2021

Kig i bogen