Jan Groth

Jan Groth

Tegninger, skulpturer og gobeliner

UDKOMMER 16. AUGUST

Læs mere

″Jeg er på desperat jagt efter balancepunktet mellem noget og absolut intet ... Kunst må føles og motiveres, før den kan forklares.″   

Sådan udtalte den dansk-norske kunstner Jan Groth (1938-2022), der dedikerede sin kunstneriske praksis til at undersøge linjen i tegninger, skulpturer og gobeliner. Fra lyrisk-abstrakte malerier i 1950’erne bevægede han sig til et minimalistisk og monokromt formsprog, hvor stregen blev det bærende motiv. Med sit internationale gennembrud på Betty Parsons Gallery i New York i 1972 kom han blandt ligesindede på den amerikanske avantgardekunstscene, og han er i dag repræsenteret på førende kunstmuseer i USA og Europa.   

I Jan Groth. Tegninger, skulpturer og gobeliner skildrer kunsthistoriker Peter S. Meyer den kompromisløse kunstners liv og praksis. Med afsæt i en undersøgelse af tegningen i et udvidet felt åbner bogen op for intensiteten i et kunstnerskab, der mere end noget andet beskæftiger sig med kunstværkets tilblivelse og de følelser, det vækker i beskueren.

Presse

Her kan du finde pressemeddelelse og billedmateriale.

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.

     
 

Pressemeddelelse
 


Forside                                                                                                                                                 

Forfatterfoto af Peter S. Meyer
Foto: Privat
Jan Groth - Tegninger, skulpturer og gobeliner
Peter S. Meyer
1. udgave 2024
Hardcover
ISBN: 9788712069416
Antal sider: 288
Pris: 499,95 kr.
Udgiver: Gads Forlag
Udgivelsesdato: 16-08-2024

Kig i bogen

Forfatter

Peter S. Meyer

Peter S. Meyer

Peter S. Meyer (f. 1956) er uddannet mag.art. i kunsthistorie ved Københavns Universitet. Læs mere