Velkommen til fremtidens landbrug

Velkommen til fremtidens landbrug

Prisen for billigt flæsk kan blive skæbnesvanger høj, hvis vi tøver for længe. Velkommen til fremtidens bedste landmænd.

Pris: 249,95 kr.
Køb
Læs mere

Flæskfødevarer skal ikke længere produceres for enhver pris. Produktionen skal bidrage til at løse klimakrisen, ikke forværre den, vende naturens nedtur til optur og forsyne os med fødevarer uden at frembringe livstruende virus. Sundhed, klima og biodiversitet står øverst på dagsordenen for fremtidens agroindustri.

Den helt store disruption af den traditionelle agroindustri kommer i løbet af det næste tiår. Vi står over for den dybeste, hurtigste og mest konsekvensskabende forandring af fødevare- og landbrugsproduktionen, siden de første planter og dyr blev domesticeret for 10.000 år siden.

Til trods for at vi kan købe stort set alle fødevarer til lavere priser fra udlandet, fortsætter vi med at højglanspolere myten om Danmark som et landbrugsland. Erhvervet selv går til yderligheder, som når Tulip i Randers sender sine svin til Tyskland for at få dem opskåret af østarbejdere på sulteløn, for derefter at reimportere de samme svin, nu forklædt som Tulip Danish Bacon.

Vi holder stadig fast ved masseproduktionen af billigt flæsk og mælk i stedet for at bevæge os opad i værdikæden, som et højtudviklet land burde være i stand til. Ikke mindst økonomien taler for at ophøre med en 120 årgammel tradition for at eksportere bacon og smør til lave udsalgspriser.

At det blev netop coronavirus, der lagde en hel verden ned, betragter virologerne som en tilfældighed. Den næste pandemi er allerede under opsejling, og det bliver en influenza A-virus. Med al sandsynlighed vil den spredes fra svinefabrikkerne, og ingen kan forudsige, hvor dødelig den kan blive. Sidst den ramte verden, kostede den 500.000 mennesker livet. 

Prisen for billigt flæsk kan blive skæbnesvanger høj, hvis vi tøver for længe. Velkommen til fremtidens bedste landmænd.

Anmeldelser og omtale

"Det kan varmt anbefales at kaste sig over Velkommen til fremtidens landbrug og blive klogere på både landbrugets, klodens og vores egen lille verdens situation i dag." – Dagbladet Information

"… bogen er et skarpt bidrag til den verserende debat om landbruget." – netnatur.dk

Presse

Her kan du finde pressemeddelelse og billedmateriale.

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.

     
 

Pressemeddelelse
 

Forside
 


Forfatterfoto af Kjeld Hansen                                                   
Foto: Territorium.dk                                   

Velkommen til fremtidens landbrug
Kjeld Hansen
1. udgave 2021
Softcover m. flapper
ISBN: 9788712062721
Antal sider: 224
Pris: 249,95 kr.
Udgiver: Gads Forlag
Udgivelsesdato: 27-04-2021

Hør forfatteren fortælle om bogen

Kig i bogen

Forfatter

Kjeld Hansen

Kjeld Hansen

Kjeld Hansen, f. 1947, er miljøjournalist og samfundsdebattør. Læs mere

Lignende bog