Vinterens hjerte

Vinterens hjerte

Knud Rasmussen og hans tid

Knud Rasmussens mange Thule-ekspeditioner og hans beretninger om dem vandt ham et ry som nationalhelt og anerkendt forsker.

-Jyllands-Posten
Pris: 399,95 kr.
Køb
Læs mere

Knud Rasmussens mange Thule-ekspeditioner og hans beretninger om dem vandt ham et ry som nationalhelt og anerkendt forsker. Med dette storværk tager Kirsten Hastrup således livtag med en af 1900-tallets helt store danske skikkelser. 

Bogen er ikke alene en fortælling om mennesket Knud Rasmussen, og om hvad det var, der drev ham ud i det yderste Nord. Det er også historien om, hvad det var for tanker og idealer, der herskede ved det århundredskifte, hvor han fandt sin bestemmelse, og om hvordan hans karakter blev formet af tidens videnskabelige og kulturelle horisont – som han samtidig selv bidrog til at udvide. 

Kirsten Hastrups bog rummer dermed en fortælling, som er langt større end Knud Rasmussens egen historie. Videnskabens, nationens og kolonialismens historie væves ind i denne fascinerende skildring af Knud Rasmussen som polarforsker, jæger og fortæller – og som et menneske, hvis hjerte bankede i takt med vinteren.

 ”Vinterens Hjerte er en fantastisk givende bog. Knud Rasmussen glædede sig over »den følelse af ren samvittighed, der ligger i, at man har bøjet en opgave ind under sin vilje og ført den igennem«. Nøjagtig det samme kan forfatteren til dette virtuose bogværk om Arktis som terræn og poesi glæde sig over at have gjort.” – Politiken

Anmeldelser og omtale

 "... en ualmindelig flot, spændende og dybt interessant bog. (...) virkelig, virkelig smukke illustrationer. (...) En rørende bog." – David Trads, Jyllands-Posten

 "et pragtværk ... skrevet med stor passion." – kulturinformation.org

"Knud Rasmussen fremstår så levende, livsduelig og livslysten, at det emmer ud af bogens sider." – kulturkapellet.dk

Presse

Her kan du finde billedmateriale. 

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen, og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.

Pressemeddelelse


Forside
Forfatterfoto af Kirsten Hastrup                                                        
 
Vinterens hjerte - Knud Rasmussen og hans tid
Kirsten Hastrup
2. udgave 2021
Hardcover
ISBN: 9788712064534
Antal sider: 512
Pris: 399,95 kr.
Udgiver: Gads Forlag
Udgivelsesdato: 12-11-2021

Kig i bogen

Forfatter

Kirsten Hastrup

Kirsten Hastrup

Kirsten Hastrup er professor emeritus i antropologi ved Københavns Universitet. Læs mere