Topscorer

Topscorer

Rå YA-roman om professionel fodbold og AG'er.

Pris: 199,95 kr.
Køb
Læs mere

Måske er du den bedste.
Måske scorer du flest mål.
Men når du spiller på et hold, gælder det om at samarbejde.

Topscorer er en ungdomsroman om 16-årige Younes/Jonas, der er virkelig god til fodbold. Han kæmper for at få en ungdomskontrakt med en professionel fodboldklub, og det går virkelig godt for ham i klubben. Han er en stjerne på vej op – og en talentspejder fra udlandet har ham i kikkerten. Det er vigtigt, at han yder sit bedste, hvis han skal have en kontrakt.
Younes har en dansk mor og en udenlandsk far, der ikke er der. Han er derfor mørk i forhold til sin danske familie, men lys i forhold til de fleste andre i sit barske kvarter. En ”kartoffel”, når banderne huserer i gaden, og en ”shababs” når han spiller kamp i de nordlige forstæder. Younes kommer i dårligt selskab og er med en aften, hvor en ung mand bliver banket halvt ihjel. 

Topscorer handler om identitetsforvirring, normløs opvækst, talent og flid. Hvis man skal finde en morale, er det noget med samspil og spilleregler. I livet som på et fodboldhold kan man kun vinde, hvis man følger dem. Tænker man som en solospiller, vil man på et tidspunkt drible sig selv ind i problemer og miste bolden.

"Conrad Fields kender sit stof. Det er fint beskrevet og brutalt formuleret." 
– Politiken om Minusmand

"Her er tale om én af de bedste og mest vedkommende ungdomsbøger, vi længe har set, som også vil kunne få drengene til at læse." 
– Lektørudtalelse på Plusmand

Anmeldelser og omtale

”… den har spænding, plot og romantik der kan fange en ung læser. Desuden er fodboldspillet formidlet så fængende, at man sagtens kan nyde det, også selvom man ikke nødvendigvis plejer at interessere sig for spillet.” – bogvaegten.dk

Lektørudtalelse

Topscorer

Kort om bogen:
Jonas hedder Younes, når han er hjemme, og Jonas, når han er på fodboldbanen. Han er sin ligas topscorer og føler, han har styr på sit liv, så længe han fokuserer på sit spil. For dem der kan lide historier om ungdomsliv og professionel fodbold. Fra 13 år.

Beskrivelse:
Forfatterens har før skrevet ungdomsromaner om at være ung farvet dreng/mand i Danmark. Denne gang følger vi drengen Younes, som kaldes Jonas i skolen og på fodboldbanen. Han navigerer let mellem alle de hårde drenge i kvarteret, for han kender reglerne, men alle ved, at han er meget fokuseret på fodbolden, og en dag belønnes hans hårde arbejde med et besøg af en scout fra en tysk klub. Forude venter nu - måske - en kontrakt med en god klub og et bedre liv for ham selv og hans mor, men vennerne fra kvarteret spøger i kulissen, og Younes skal lære nogle andre regler i den udenlandske klub, end han er vant til hjemmefra.

Vurdering:
Forfatteren er en af de bedste til at skildre unge, som må navigere i danske miljøer, der er præget af en vis råhed. Denne bog fremstår som et spændende og medrivende billede på en talentfuld ung mands liv og hans udfordringer med at balancere et liv som professionel fodboldspiller med de forventninger, hans venner fra boligblokken har.

Andre bøger om samme emne/genre:
Bogen vil tale til dem, der kan lide fodboldbøger for unge og bøger som Øje for øje og Minusmand.

Til bibliotekaren: 
Bogen kombinerer flere ting, som vi mangler på bibliotekets hylder. Anbefales til bredt indkøb.

Skrevet af Martin W Hansen

Interview med forfatteren

Fire hurtige spørgsmål til ConradHvordan fik du idéen til Topscorer?
Jeg arbejder som skolelærer og bruger mine erfaringer med børnene i mit forfatterskab. Det har jeg gjort altid. Miljø, karakter, og sproget. En dag fra jeg med en klasse på onsdagstur og særligt drengene talte om fodbold på hele turen. Både elever og lærere taler enormt meget om fodbold. Jeg tænkte, at det ville være interessant at lave en historie, der tager udgangspunkt i en ung karakter, der bruger fodbolden til at komme væk fra de udfordringer, han har i sit miljø. Fodbold kan meget. Det er en holdsport, men samtidig skal man hele tiden sørge for at være bedst på sin plads. Hvis man vælger at leve af det.  
 
Kan man læse bogen, hvis man ikke interesserer sig for fodbold?
Man kan sagtens læse bogen, da den handler om at være et ungt menneske, der forfølger sin drøm. Det er en dannelsesroman om at bevæge sig væk fra sine trygge rammer og lande et nyt sted, hvor man skal stå på egne ben.
Der er et spændende tema om at skulle være den bedste og samtidig indgå i et fællesskab. Det er jo både noget, man kender fra familien, fra skolen, fra holdet og fra samfundet generelt. Der er nogle spilleregler. Når man kender dem, kan man udvikle sig til at blive både den bedste ven, klassekammerat og holdspiller.  
 
Hvilke emner synes du er allermest interessante at skrive om, når du skriver til unge?
Dr fleste historier handler jo om identitet. Hvem er jeg? Hvor er jeg? Hvor skal jeg hen? Det er spørgsmål, som man stiller sig selv hele livet, og når man er ung, påvirkes man enormt meget af omgivelserne. Jeg er optaget af personer, der er kommet i en situation, hvor de bliver nødt til at handle. 

Hvorfor er du forfatter – og hvordan kom du i gang med at skrive?
Jeg begyndte egentlig at lave film. Alle film har en historie, så jeg begyndte at skrive en masse ting, som jeg tænkte skulle være fil. Jeg tror, at mine bøger er lidt som film.  

Download poster


 

Download poster                                                                                                        Presse

Her kan du finde pressemeddelelse og billedmateriale. 

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.

Pressemeddelelse

Forside
 

Forfatterfoto af Conrad Fields                                                                
 


Topscorer
Conrad Fields
1. udgave 2020
Softcover m. flapper
Aldersgruppe: 13+
ISBN: 9788762736207
Antal sider: 204
Pris: 199,95 kr.
Udgiver: Gad Børnebøger
Udgivelsesdato: 01-09-2020

Kig i bogen

Forfatter

Conrad Fields

Conrad Fields

Conrad Fields er barn af en dansk mor og en amerikansk far og har tidligere instrueret film, arbejdet som tv-producer og stiftet festivalen Copenhagen Shortfilm. Læs mere