Adel

Adel

Den danske adel siden 1849

Denne pragtudgivelse fortæller historien om den danske adel siden 1849, hvilken rolle denne førhen helt centrale samfundsgruppe har spillet, efter at privilegierne forsvandt – politisk, kulturelt, økonomisk.

Pris: 399,95 kr.
Køb
Læs mere

Med grundloven i 1849 mistede den danske adel sine forrettigheder, og Lensafløsningen i 1919 betød, at de danske godser mistede den helt centrale økonomiske, politiske, sociale og kulturelle rolle, som de hidtil havde indtaget i danmarkshistorien. Ikke desto mindre har vi fortsat i Danmark en adelsstand, som omfatter en større gruppe mennesker, både godsejere, advokater, skolelærere, bagere og mange andre.

Men hvad vil det egentlig sige at være adelig? Hvilken rolle spiller adelen, som bærere af en særlig kulturarv?

Denne pragtudgivelse fortæller historien om den danske adel siden 1849, hvilken rolle denne førhen helt centrale samfundsgruppe har spillet, efter at privilegierne forsvandt – politisk, kulturelt, økonomisk. Bogen er samtidig et portræt af en samfundsgruppe, som de fleste forbinder med herregårde, lange slægtsnavne og Billedbladets royale reportager, men som for langt de flestes vedkommende lever helt almindelige, gennemsnitsdanske hverdagsliv.

Undervejs møder vi Neergaard’er, Moltker, Brockenhuuser, Biller, Reedtz-Thotter, Rantzauer, Huitfeldter, Rosenvinger, Wedell’er og mange, mange flere.

Bogen skrives af en lang række af landets førende eksperter, heriblandt Bente Scavenius, Knud J.V. Jespersen, Ditlev Tamm, Jesper Laursen, Birgitte Possing, Anna von Lowzow, Jes Fabricius Møller. Værkets redaktører er Lars Bisgaard og Mogens Kragsig Jensen, som også er redaktionen bag Danmarks Adels Aarbog.

Anmeldelser og omtale

 "For første gang foreligger en læselig og samtidig historisk forsvarlig bog om den danske adel i demokratiets tidsalder." - Politiken

"Det, der gør dette mastodontværk til mere end nutidens adels selvhyldest, er dets vellykkede kombination af (...) originale bidrag fra respekterede forskere med bredere, tematiske artikler og personlige portrætter spækket med et væld af smukke fotografier og illustrationer, der tilsammen berettiger betegnelsen pragtværk." – Kristeligt Dagblad

"Det er en fryd at læse denne rigt facetterede bog med indlæg af landets førende eksperter, der tager fat på alt lige fra politik til kunst og kultur (...)" – Antik og Auktion

”Et ganske unikt, formidabelt gennemarbejdet og lærerigt værk … Er man nysgerrig på Danmarks historie, og de politiske beslutninger og forviklinger, der var med til at stadfæste som at svække den danske adel, og dennes ihærdighed for at bevare, hvad bevares kunne af storhed, stolthed og ære, så er det her en lækkerbidsken. Indtil videre uovertruffen.” – Bogsyn.dk

Presse

Her kan du finde pressemeddelelse og billedmateriale.

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering. 


Pressemeddelelse
Forside

Billede af bogenAdel - Den danske adel siden 1849
Redigeret af: Lars Bisgaard & Mogens Kragsig Jensen
1. udgave 2015
Hardback
ISBN: 9788712050889
Antal sider: 592
Pris: 399,95 kr.
Udgiver: Gads Forlag
Udgivelsesdato: 27-04-2015

Kig i bogen

 

Lignende bog