Københavns Befæstning

Københavns Befæstning

Til fædrelandets forsvar

Dette er historien om et af Danmarkshistoriens største og mest omstridte forsvarsværker. Københavns Befæstning, der blev opført fra 1885-1894, var ikke mindst et svar på de nye sikkerhedspolitiske udfordringer, der meldte sig efter det traumatiske nederlag i 1864.

- Jyllands-Posten
Pris: 399,00 kr.
Køb
Læs mere

Da 1. Verdenskrig brød ud i 1914, blev Københavns Befæstning gjort klar til kamp og bemandet med næsten 50.000 soldater. Krigen kom aldrig til Danmark. Til gengæld viste den, at tiden og den teknologiske udvikling var løbet fra befæstningen, og i 1920 blev Københavns Befæstning nedlagt som forældet. 

I denne første samlede fremstilling af Københavns Befæstnings militære historie fortælles om Danmarks sikkerhedspolitiske problemer i spillet mellem stormagterne og den rivende militærteknologiske udvikling i årene op til 1. Verdenskrig; om de forsvarspolitiske overvejelser bag anlægget, om den planlagte anvendelse af Københavns Befæstning i kamp og om de centrale aktører i en dramatisk periode af Danmarkshistorien.

Københavns Befæstning er skrevet af en gruppe historikere tilknyttet Statens Forsvarshistoriske Museum. Seniorforsker Jens Ole Christensen, seniorforsker Michael H. Clemmesen, museumsdirektør Ole L. Frantzen, museumsinspektør Michelle L. Hjortgaard, museumsinspektør Martin Jespersen og museumsinspektør Anders Thorkilsen.

Anmeldelser og omtale

 – Steffen Heiberg, Politiken

 – Berlingske

 "Moderne og vellykket historieskrivning. " – Jyllands-Posten

"Det skulle de gamle have anet: At en af hovedårsagerne til den store politiske strid, visnepolitikken og forfatningskampen i Danmark, mellem på den ene side Højre og godsejerne med Estrup i spidsen og på den anden Venstre om Københavns befæstning 1885-94 skulle ende som coffee table-bog. Så flot er nemlig Gads og Statens Forsvarshistoriske Museums nye rigt illustrerede publikation om befæstningen." – Information

"Ud over at være deltaljeret og velfortalt er historien om Københavns Befæstning garneret med et utal af skønne illustrationer, lige fra farvebilleder til tegninger, gengivelse af malerier og gamle kort. Så der er tale om et både lærerigt og meget seværdigt værk." – bogblogger.dk

Københavns Befæstning - Til fædrelandets forsvar
Anders Thorkilsen, Jens Ole Christensen, Martin Jespersen, Michael H. Clemmesen, Michelle L. Hjortgaard & Ole Frantzen
1. udgave 2012
Hardcover m. halvbind
ISBN: 9788712045038
Antal sider: 340
Pris: 399,00 kr.
Udgiver: Gads Forlag
Udgivelsesdato: 26-04-2012

Lignende bøger