Saxos Danmarkshistorie

Saxos Danmarkshistorie

Saxo Grammaticus

Nyillustreret pragtudgave med efterskrift, der kaster nyt lys på værket.

-Kristeligt Dagblad
Pris: 399,95 kr.
Køb
Læs mere

Saxos Danmarkshistorieer vel nok landets vigtigste historiske skrift. Det blev skrevet på latin i årene omkring 1200 og beretter både den danske sagnhistorie med fortællinger om de danske sagnkonger og -helte (Dan, Skjold, Roar, Helge, Rolf Krake, Regnar Lodbrog m.fl.) og om de historiske konger fra Gorm den Gamle og frem til Saxos egen tid.

Gads Forlag genudgiver nu Peter Zeebergs meget roste oversættelse af Saxos Danmarkshistorie, som første gang udkom i år 2000. Værket udgives i en helt ny pragtskikkelse med fascinerende 1500-tals-illustrationer af de danske konger, som man den gang forestillede sig dem.

Værket er desuden udstyret med et nyt efterskrift af professor Lars Boje Mortensen, som giver en indføring med vægt på de nye perspektiver, som man i dag har på Saxos unikke værk. 

Anmeldelser og omtale

 ”Saxo kommer i Zeebergs udgave til orde i dag som repræsentant for en længst svunden lærdomstradition og som en, der giver baghjul til fantasy-genrens forlorne, affable, fakkeloplyste, disede middelalder. Saxo er den ægte vare” – Kristeligt Dagblad

Presse

Her kan du finde pressemeddelelse og billedmateriale.

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen, og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.

Pressemeddelelse 
ForsideSaxos Danmarkshistorie - Saxo Grammaticus

Oversat af: Peter Zeeberg
2. udgave 2015
Hardback
ISBN: 9788712050704
902 sider
Pris: 399,95 kr.
Udgiver: Gads Forlag

Kig i bogen

Lignende bøger