Velkommen på bagsiden

Velkommen på bagsiden

Danmarkshistorien på vrangen

Den officielle bogudgivelse i forbindelse med Golden Days-festivalen 2018

-Nordjyske Stiftstidende
Pris: 349,95 kr.
Køb
Læs mere

Denne bog er en beretning om de menneskelige vildfarelsers historie, om eksperimenter der gik galt, kampe der blev tabt og ideer som ingen længere abonnerer på. Fortællinger, som kan være svære at få øje på, og som understreger den gamle sandhed om, at det som regel er sejrherren, der skriver historien.

Tag med på en rejse tilbage til en eksotisk tid – 1800-tallet – og stift bekendtskab med den sidste hofnar på Augustenborg Slot, præstedatteren fra Fredericia som skiftede køn og blev sæbefabrikant, og en sort plantageslave som gik i land på Skagens Gren flere år efter slavetransporternes ophør. Og mød en københavnsk kraniesamler som løbende supplerede sin samling med forsyninger af friskt afhuggede menneskehoveder.

Poul Duedahl fortæller i bogen om en tid, hvor samfundsordenen byggede på kadaverdisciplin og samfundsfjender blev tortureret, brændemærket og halshugget. En tid hvor sindssygdom blev pryglet væk, mens forbrydere blev isolationsfængslet til de blev gale for så at blive eksporteret til udlandet på en enkeltbillet. En tid med statsstøttet sørøveri og lakuner af lovløshed. En tid hvor enkelte lod sig hverve af en kyssekult, mens andre solgte deres sjæl til Djævelen eller tog del i en lang tradition for voldelige forfølgelser af religiøse mindretal. En tid hvor homoseksuelle blev idømt ”bål og brand”, kønssygdomme blev kureret med kviksølv og frygten for onaniens skadelige virkninger førte til at synderne tog livet af sig selv, og hvor folk sendte afdøde familiemedlemmer til fotografen og begravede syge dyr levende.

Bogen udgives i samarbejde med Golden Days, og er den officielle bogudgivelse i forbindelse med Golden Days-festivalen 2018, som har historiens B-sider som tema.

Anmeldelser og omtale

"En (...) helt igennem vellykket bog. Seks stjerner og dyb respekt." – Nordjyske Stiftstidende

"En fin bog, der udgives i samarbejde med Golden Days og er en fremragende introduktion til Golden Days-temaet i år (...) En spændende, skæg og sørgelig bog om ukendte skæbner." – Berlingske

"Poul Duedahl (…) skriver i sit nye værk sobert om »bagsiden« af 1800-tallet uden moralske anfald over, hvor slemt det stod til. Det klæder bogen, for selv om livet dengang for bare 100-200 år siden helt sikkert var meget barskere, end vi nok forestiller os, så datidens mennesker ikke sådan på det." – Weekendavisen 

Presse

Her kan du finde pressemeddelelse og billedmateriale.

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen, og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering. 


Pressemeddelelse

Forside
  Forfatterfoto af Poul Duedahl  
Foto: Privatfoto
Velkommen på bagsiden - Danmarkshistorien på vrangen
Poul Duedahl
1. udgave 2018
Hardcover m. halvbind
ISBN: 9788712056706
Ca. 330 sider
Pris: 349,95 kr.
Udgiver: Gads Forlag
Kig i bogen

Se video

Forfatter

Poul Duedahl

Poul Duedahl

Poul Duedahl, f. 1973, ph.d. og lektor i historie ved Institut for Kultur og Globale Studier, Aalborg Universitet. Læs mere

Lignende bøger