Dengang vi var bønder

Dengang vi var bønder

"Enhver, der har lyst til at vide, hvor de fleste af os virkelig kommer fra, vil kunne glæde sig over dette værk.” – Weekendavisen

Pris: 349,95 kr.
Køb
Læs mere
Dengang vi var bønder er en pragtudgivelse om Danmarks historie som bondeland. Med afsæt i ældre tiders bondekultur forklares og beskrives de danske bondegårde, som de så ud fra 1700-tallet til starten af 1900-tallet. Hvad tænkte beboerne om verden? Hvad troede de på? Hvordan talte de? Hvordan gik de klædt? Hvad spiste de? Hvilket liv udspillede sig bag bindingsværket og de lerklinede tavl?

Den gamle danske bondegård er et velkendt stykke arkitektur, der i mange afskygninger ligger spredt ud over det danske landskab. Som vidnesbyrd om Danmarks fortid som landbrugsland er de en væsentlig del af vores kulturarv og historie.

Bogen beskriver de danske bønders mentalitet og kulturform og de regionale forskelligheder i produktionsformer, som skabte de gamle bondegårde, ligesom variationerne i byggeskikken klarlægges og beskrives. Bogen er rigt illustreret med flere hundrede billeder af gamle gårde fra Danmark, hvoraf stort set ingen tidligere har været publiceret.

Anmeldelser og omtale

”… ganske enormt interessant (…) Hovedafsnittet om bøndernes liv er lige til at gå til, klart, underholdende og fyndigt, med fremragende illustrationer og oversået med slagkraftige citater fra samtiden (…) Enhver, der har lyst til at vide, hvor de fleste af os virkelig kommer fra, vil kunne glæde sig over dette værk.” – Weekendavisen

Presse

Her kan du finde pressemeddelelse og billedmateriale. 

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.

Pressemeddelelse

Forside
 
 
Forfatterfoto af Peter Henningsen           
Foto: Privat 
Dengang vi var bønder
Peter Henningsen
1. udgave 2019
Hardcover m. halvbind
ISBN: 9788712057932
Antal sider: 368
Pris: 349,95 kr.
Udgiver: Gads Forlag
Udgivelsesdato: 11-10-2019

Kig i bogen

Forfatter

Peter Henningsen

Peter Henningsen

Peter Henningsen (f. 1964), dr. phil & ph.d., er uddannet historiker og etnolog. Læs mere