Ovids Metamorfoser

Ovids Metamorfoser

Udvalgte fortællinger

Ovid, som levede 43 f.v.t.-17 e.v.t., er en af de mest læste romerske forfattere, og få er blevet oversat i samme omfang til så godt som alle sprog som han.

Pris: 199,95 kr.
Køb
Læs mere

Ovid, som levede 43 f.v.t.-17 e.v.t., er en af de mest læste romerske forfattere, og få er blevet oversat i samme omfang til så godt som alle sprog som han. Ovids absolutte hovedværk er det mytologiske digt Metamorfoser, der igennem århundreder har været en hovedindgang til den græske myteverden. 

’Metamorfoser’ betyder forvandlinger, og værket er en guldgrube af fortællinger, der trækker på hele den græsk/romerske mytologi og rummer både idyl og gru, kærlighed og krig. Værket var så godt som færdigt, da kejser Augustus forviste Ovid fra Rom, og overlevede trods magthaverens forsøg på at undertrykke kendskabet til det. 

I denne bog præsenterer Bodil Due Ovid, hans hovedværk, sprog og betydning for eftertiden. Bogen er således både en introduktion til Ovid og en genvej til nogle af de vigtigste passager fra hans Metamorfoser, der gengives i Otto Steen Dues oversættelse fra 2005. 

LATINERKVARTERET er en serie af bøger, som har til formål at formidle kendskabet til latin og latinsk kultur i antikken og senere.

LATINERKVARTERET udgives i samarbejde med Societas Latina Daniae (Latinselskabet).

Presse

Her kan du finde billedmateriale.

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.

Pressemeddelelse 

Forside                                                                                 Ovids Metamorfoser - Udvalgte fortællinger
Bodil Due
1. udgave 2023
Softcover m. flapper
ISBN: 9788712065173
Antal sider: 142
Pris: 199,95 kr.
Serie: Latinerkvarteret
Udgiver: Gads Forlag
Udgivelsesdato: 13-04-2023

Kig i bogen